Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingredientul secret pentru realizarea unui plan de afaceri de succes

de Maria Nicutar 07 Feb. 2014 2824
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In doar cativa ani de la start-up, multe afaceri nu mai rezista pe piata. Sunt scoase din joc de catre afacerile care dau randament mai puternic in contextul industriilor in care se dezvolta.

Si unul dintre factorii decisivi pentru succesul sau insuccesul unei afaceri ramane calitatea planului de afaceri. Iar ingredientul secret pe care multi il neglijeaza este reteaua de contacte, conform Entrepreneur.

In mod real, succesul unei afaceri nu se va atribui niciodata unei singure persoane, fondatorului. Acesta a beneficiat de ajutor serios din partea mai multor profesionisti, experti, consultanti si alte ajutoare.

Cum ne ajuta reteaua de contacte sa cladim o afacere de succes clar?

Ganditi-va la realizarea planului de afaceri, la procesul propriu-zis. Aveti nevoie de contabili, de juristi, de specialisti in legislatia muncii, de specialisti HR si programatori, de personal specializat in marketing si branding personal, in functie de complexitatea afacerii pe care doriti sa o incepeti si sa o dezvoltati.

Astfel, de la bun inceput, reteaua de contacte pe care mizati va ajuta sa puneti primele caramizi in cladirea unui business solid.

Continuam cu ajutorul profesionistilor care ne vor ajuta sa ne finisam ideea de afacere si sa lansam pe piata produse si servicii de calitate unica.

Nu neglijam nici faptul ca un plan de afaceri trebuie gandit si prin prisma pionilor centrali care ne vor ajuta in a ne face produsele si serviciile vizibile. Aici discutam despre planul de marketing, un capitol esential din planul de afaceri. In mod clar, vom miza pe aceeasi retea de contacte ce ne vor ajuta sa asiguram vizibilitate maxima pentru viitoarele surse de generare de profit.

Reteaua de contacte de ofera ajutor enorm si cand avem de-a face cu procesul de recrutare si selectie. Este verificat succesul procesului de recrutare pe baza recomandarilor contactelor in care avem incredere si cu care colaboram in mod constant.

Si sa nu uitam ca planul de afaceri este pe atat de valoros pe cat sunt oamenii care l-au realizat si oamenii care il vor concretiza. Aici este reteaua de contacte pe care v-ati format-o pana in prezent si pe care sunteti obligat sa o dezvoltati.


Mult succes in realizarea unui plan de afaceri de succes!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: plan de afaceriplan afaceriplan de afacereplan afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]