Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pensiune agroturistica - informatii utile pentru o afacere

de Camelia Diaconu 31 Oct. 2019 8972
4.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pensiunile sunt cele mai cautate locatii pentru vacanta. Sunt casele de dimensiuni mai mari, care s-au transformat in locul ideal de primire al oaspetilor. Au fost concepute tocmai pentru a le oferi servicii de calitate turistilor, la un pret accesibil, cu mult mai mic fata de regimul hotelier. Pensiunile turistice aflate in zonele rurale sunt in continuare la mare cautare deoarece sunt tot mai multe persoane care isi doresc sa se relaxeze intr-un loc linistit, fara griji. Iata ce trebuie sa stii despre o afacere in mediul rural, care sa aiba in prim plan o pensiune!

Ce trebuie sa stii pentru a-ti deschide o pensiune

Sunt pensiuni agroturistice care pun la dispozitia turistilor servicii de cazare, masa, dar si alte servicii care au in prim plan produse si activitati agrozootehnice. Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista diferente in ceea ce priveste turismul rural si agroturismul. In turismul rural vorbim despre o arie mai cuprinzatoare de servicii, care poate include si agroturismul. In schimb, agroturismul are in vedere mai multe reguli de functionare precum: numarul de camere, perioada de timp petrecuta in gospodarie, dar si consumul produselor agricole obtinute din propria gospodarie. 
 
O pensiune agroturistica ofera servicii complexe de cazare, masa din alimentele crescute in propria gospodarie, din fermele agricole.
Aspecte importante de luat in calcul.
 
Inainte de toate, identifica-ti publicul tinta. Turisti romani, straini, persoane fizice, persoane juridice sau companii. Pentru a-i atrage pe turisti gandeste o utilitate eficienta a spatiului, o modalitate placuta prin care acestia isi pot petrece timpul liber. Pentru a fi o gazda primitoare si recomandata catre alti turisti, asigura-te ca detii suficiente cunostiinte despre viata satului, a regiunii, obiceiuri si traditii cat mai captivante. De asemenea, ai in vedere urmatoarele:
 
  • Amplasarea pensiunii. Asigura-te ca ai gasit locul potrivit pentru o pensiune, un loc cu o priveliste care sa atraga tot mai multi turisit.
  • Ai o colaborare fructoasa cu agentiile de turism, care iti promoveaza intr-un mod eficient serviciile.
  • Detii o bucatarie bogata in alimente naturale si bucatari specializati in preparate gustoase.
  • Ai abilitati de comunicare, iti place sa vorbesti in public, sa creezi si sa mentii relatii cu clientii noi, dar si cei vechi.
  • Asigura-te ca iti cunosti in de-aproape concurenta. Serviciile pe care le ofera, costurile ridicate, dar si activitatile pe care le desfasoara.
  • Din punct de vedere al investititei, sumele pot fi diferite in functie de serviciile alese, de mobilier interior, de amenajarea totala a intregului spatiu. Un pret estimativ poate incepe de la o suma de 12.000 de euro, o suma care sa iti asigure un confort linistit, dar se poate ridica si pana la sute de mii de euro, in momentul in care vrei sa investesti in dezvoltarea pensiunii.


Tags: pensiune agroturisticapensiune in mediul ruralpensiune la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]