Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plan de afaceri perfect in 5 pasi simplu de urmat!

de Maria Nicutar 06 Ian. 2012 4192
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri si procesul de gandire-proiectare ne dau mari batai de cap. Nu stim de unde sa incepem si de multe ori amanam mult pana cand incropim un plan de afaceri cu care sa pornim la drum. Greselile ne asteapta la fiecare cotitura si ne orientam, de cele mai multe ori, catre un model de plan de afaceri, catre profesionisti care proiecteaza planuri de afaceri contra-cost si uitam sa ne implicam activ in intregul proces.

Haideti sa organizam putin procesul de gandire-proiectare pentru un plan de afaceri perfect si sa stabilim 5 pasi pe care ii putem urma cu incredere:


1. Ne detasam putin de procesul de proiectare si investim timp si energie in gandirea unui plan de afaceri. Nu uitati cat de important este sa porniti la drum cu o viziune clara, cu o perspectiva care sa va ajute sa intelegeti imaginea de ansamblu a ideii dvs de afaceri sau a afacerii pe care deja o conduceti. Ganditi-va care este viziunea dvs, care sunt obiectivele pe care doriti sa le atingeti, cui va adresati, ce doriti sa obtineti samd. Toate acestea sunt aspecte fara de care nu veti putea sa completati un plan de afaceri care sa stea in picioare in orice conditii.

2. Adunam toate documentele, datele, statisticile samd, pe care le detinem si care au legatura directa sau indirecta catre afacerile sau ideile noastre de afaceri. Efectuam liste de prioritati, liste de obiective, liste de angajati si oportunitati de dezvoltare pentru ideile noastre de afaceri sau pentru afacerile pe care deja le detinem.

3. Le ordonam pe categoriile clare ale unui plan de afaceri. Aveti nevoie de o schema clara pentru propriul plan de afaceri, de categorii in care sa va ordonati toate datele, informatiile, gandurile, planurile de viitor samd. Etichetati fiecare dosar, fiecare hartie, fiecare document pe categoria potrivita.

4. Incepeti sa bateti la tastaturi. Nu va puteti astepta ca realizarea unui plan de afaceri sa iasa in forma finisata din prima incercare. Pur si simplu trebuie sa va apucati sa scrieti o forma bruta a propriului plan de afaceri. Incercati sa aduceti cat mai multe detalii si nu va temeti de repetitiile informatiilor esentiale pentru cititorii planului dvs de afaceri.

5. Finisati, finisati, finisati. Intregul proces va poate lua o luna de zile si acest lucru este vital pentru indeplinirea unui plan de afaceri cat mai corect, cat mai eficient. Aveti nevoie de un plan de afaceri lipsit de greseli tehnice, gramaticale, ortografice samd. Expertii ne recomanda sa cooptam profesionisti care sa ne cunoasca ideile de afaceri, care sa fie implicati in conducerea afacerilor noastre alaturi de noi. Acestia va pot ajuta sa va evaluati acel plan de afaceri, sa il imbunatatiti in mod continuu pentru un rezultat ireprosabil.


Nu ezitati sa comandati ghidul care va ajuta sa proiectati un plan de afaceri corect si eficient, ghid realizat de experti din domeniu!


Tags: plan de afaceriplan afacereplan afaceriidei de afaceriafacerigreseli plan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]