Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri ca unealta utila in managementul unei afaceri!

de Victor Oancea 24 Feb. 2012 2508
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri reprezinta un instrument util in indeplinirea multor sarcini si responsabilitati, multor scopuri si obiective. Unii se folosesc de planul de afaceri pentru a-si coopta un expert in echipa, un partener de afaceri, pentru a atrage investitii, credite bancare sau pentru a obtine autorizatii si licente de functionare.

Mai sunt si antreprenorii si specialistii care se folosesc de planul de afaceri pentru a-si conduce afacerile mai bine, pentru a le aduce pe linie continua de profit. Pe buna dreptate, planul de afaceri trebuie construit, in primul rand, in acest scop si apoi poate incepe sa devina si instrument util celorlalte obiective pe care le detinem.

Planul de afaceri trebuie sa ne ajute sa ne organizam echipele de management, echipele de specialisti, expertii si consultantii care ne ofera sfaturi si indrumari pe care ne bazam pentru obtinerea de profit.

Planul de afaceri destinat conducerii unei afaceri, destinat managementului intern, trebuie sa puna accent pe detaliile legate de scopuri si obiective, misiuni si viziunea pe care o afacere o detine in centrul activitatii sale.


Mai putin importante sunt cifrele care ne amintesc de necesitatile financiare ale afacerii, de modalitatile prin care dorim sa cooptam investitori, de modalitatile prin care ne propunem sa returnam investitiile atrase. Acestea sunt detalii care pot fi pastrate cand detinem alte scopuri decat cele de organizare interna.

De asemenea, un plan de afaceri pentru organizarea interna este mult mai scurt decat unul destinat atragerii de investitii banesti sau de parteneri de afaceri. Planul de afaceri pentru uz intern poate sa fie mai lipsit de pasiune si entuziasm. El trebuie sa fie cat se poate de practic, simplu si rapid de urmarit si cercetat, detaliat pentru folosul cititorilor.

Mai mult, planul de afaceri intern trebuie sa fie unul orientat pe actiuni si pe obtinerea rezultatelor. Scopul principal al unui plan de afaceri destinat organizarii interne trebuie sa ramana cel de a oferi informatiile corecte cititorilor, informatiile care sa ii ajute sa inteleaga ce actiuni trebuie intreprinse, in ce maniera si ce rezultate se asteapta la final.


Tags: plan de afaceriafaceriplan afaceriplan de afaceri internplan de afaceri management

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]