Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri pentru un business fara granite

de Marinache Paula 16 Feb. 2016 4900
4 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Europa reprezinta o piata concurentiala extrem de competitiva. Ca urmare, nicio afacere nu trebuie pornita fara un plan de afaceri bine pus la punct pentru ca ea sa reziste, sa tina pasul concurentei si sa se dezvolte profitabil.

O buna planificare nu se refera doar la startul afacerii ci si la strategii pentru mentinerea pe piata.

Este clar pentru oricine, pentru a fi competitiva, firma trebuie sa isi planifice din timp activitatea cat se poate de bine, pentru a sti exact pe ce drum se afla si cum sa evite eventualele obstacole.

Managerul poate alege, in functie de nevoile afacerii, planificarea curenta pe termen scurt (de la 3 luni la un an). Planificarea curenta cuprinde activitati detaliate si cu un grad mare de certitudine (cu cat orizontul de timp este mai apropiat, cu atat mai sigure pot fi previziunile).

Printr-o analiza atenta puteti identifica modalitati prin care sa aflati prioritatile afacerii: angajarea de oameni noi, colaborare cu o agentie de marketing, reduceri din activitatile angajatilor etc.

Foarte importanta este planificarea pe termen lung (de la 2 la 5 ani), strans legata de planificarea strategica a firmei si cuprinde activitati mai generale. Pe termen lung, planificarea in delaliu este mai dificila pentru ca este mai greu sa prevedem ce se va intampla peste cativa ani.

In cazul in care doriti sa apelati la diverse institutii in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile sau alt tip de subventii sau bani si vi se va solicita planul afacerii, veti intelege mai bine ce anume se cere de la dumneavoastra, pentru ce anume se cere si veti putea colabora constructiv cu cei care va vor ajuta la intocmirea concreta a planului.

Planul de afaceri va determina drumul de parcurs al unei afaceri intr-o anumita perioada de timp. Tot planul de afaceri defineste metoda de derulare a unei activitati specifice pe parcursul unei perioade viitoare determinate.

Planul de afaceri este un instrument de lucru al managerilor in cadrul firmei si serveste la obtinerea unei finantari sau pentru a realiza un parteneriat strategic cu o alta firma.

In plus, este indicat sa realizati un plan usor de utilizat si usor de inteles de catre toate persoanele implicate, inclusiv de dvs.. Este bine sa folositi cuvinte simple si instrumente cunoscute de toate persoanele cu care lucrati.

Nu uitati sa va ghidati dupa legislatia nationala si europeana cand realizati planul de afaceri!



Tags: planplan de afaceriplan afaceriafaceriplanificareafacereplanificarea afacerii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]