Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protectia melcilor de ferma impotriva pradatorilor si bolilor

de Ideideafaceri.ro 12 Iun. 2011 2749
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O serie intreaga de pradatori ataca melcii si ouale depuse si pot aduce o afacere in pragul falimentului. De aceea este vital ca antreprenorii implicati in aceste afaceri sa isi ia masurile de precautie pentru a preveni accesul pradatorilor la melci. Va prezentam mai jos o serie de pradatori fata de care trebuie sa va protejati productia de melci.

1.    Pasarile: graurii, corbii, ulii, ciorile, mierele, pitigoii, ratele, curcanii si alte pasari ataca melcii si puietul. Pentru a combate accesul acestora trebuie imprejmuit terenul si acoperit cu plasa.

2.    Sobolani si soareci. De asemenea, terenul trebuie imprejmuit cu table galvanizata sau plastic. Tabla galvanizata este preferata de fermieri, fiind mai rezistenta. De asemenea, pentru a se evita saparea de santuri de catre pradatori, gardul din tabla trebuie infipt in pamant la minim 50 de cm adancime.

3.    Broaste, serpi, soparle.

4.    Cartita. Aceasta nu se hraneste cu melci, dar sapandu-si tunelurile disturba habitatul melcilor si depunerea de oua.

5.    Nevastuiti, arici. Imprejmuirea cu gard din plastic dur ii va tine la distanta si este mai putin costisitoare.

6.    Gandaci si larve care se hranesc cu melci si cu ouale lor. Le puteti combate prin masurile de dezinfectare a terenului inainte de aducerea melcilor.

7.    Furnicile. Acestea pot fi indepartate prin cultivarea mentei in cadrul spatiului de depozitare a melcilor. Furnicile sunt alungate si de aroma de eucalypt sau de otet. De asemenea, este recomandat sa preveniti accesul acestora la spatiul destinat melcilor prin folosirea insecticidelor in apropiere.

Protectia impotriva pradatorilor si a bolilor se face, in primul rand, prin asigurarea curateniei in mod permanent, indepartarea resturilor de mancare, prin schimbarea regulata a recipientelor de apa.

Atunci cand densitatea melcilor este prea mare pe terenul pus la dispozitia lor se maresc sansele bolilor de a se propaga in randul acestora. Cele mai intalnite bacterii in randul melcilor sunt Pseudomonas aeruginosa si Staphylococcus aureus.
 




Tags: afacere melcipradatori melciboli melci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]