Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca pentru obtinerea unei finantari

de Victor Oancea 10 Nov. 2011 4518
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile pot cere de multe ori o anumita lungime pentru realizarea planului de afaceri si aceasta conditie poate deveni un impediment major.

Sa nu uitam ca vom dori sa includem toate detaliile care conteaza si nici sa nu lungim in mod inutil un plan de afaceri care ar fi fost mai eficace si mai corect la o lungime mai mica.

Ca elemente de compunere, este indicat sa folositi cifre, deoarece acestea cresc gradul de credibilitate datorita faptului ca oamenii tind sa le considere ca si elemente cu un nivel ridicat de obiectivitate. Daca veti utiliza si surse importante, impactul va fi unul foarte pregnant. Nu refuzati repetarea anumitor informatii, chiar daca vi se pare ca planul de afaceri poate contine informatii redundante.

Putini sunt cei care vor avea rabdare ca parcurga intreg planul de afaceri si atunci va fi nevoie de anumite repetitii pentru elementele importante.

Cititi si "Cum sa realizeze propriul plan de afaceri"

De asemenea, un alt sfat util este cel de a utiliza marcatorii de paragraf, deoarece, astfel, se elimina nevoia de a scrie fraze lungi si se atrage atentia catre informatiile prezentate in interiorul lor.

Lungimea listelor trebuie sa fie una rezonabila si inaintea de a incepe sa introduceti un verb sau o propozitie.

Limbajul planului de afaceri trebuie sa fie marcat de un optimism realist, sa transmita entuziasmul dvs pentru ideea de afaceri care sta la baza planificarii.

Tonul trebuie sa fie direct, fara o exprimare complicata. Pastrati un ton profesionist, la obiect, fara superlative si fara comentarii subiective ( care nu-si au sensul deoarece toti se asteapta sa credeti despre produsele si serviciile dvs ca sunt extraordinare).

Utilizati termenii de specialitate cu moderati. Frazele sa nu fie prea scurte si eliminati cuvintele inutile, respectand si regulile gramaticale. ...

>>>Cititi mai multe in ghidul complet si realizat de specialisti, ghid care va ajuta sa proiectati cu succes un plan de afaceri solid, corect si eficient.


Tags: afaceriplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actul constitutiv pentru SRL: Continut, obligatii si model

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Inceputul antreprenorial se rezuma la decizii. Alegerea dintre SRL si PFA a devenit una usoara, mai ales daca afacerea ta va avea nevoie de angajati...

Ce reprezinta punctul de lucru al unei companii si procedura de deschidere/inchidere punct de lucru

de Bianca Tila
14 Mar 2024
Deschiderea unui punct de lucru are diverse intrebuintari si reprezinta o dezvoltare clara a afacerii tale. Punctul de lucru ajuta la desfasurarea...

Administrator firma. Ce face mai exact un administrator de firma si ce drepturi are

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Daca va ganditi sa infiintati o afacere, trebuie sa luati in calcul toate strategiile posibile pentru o imagine buna in spatiul public, dar si...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]