Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnici de vanzari in afaceri

de Camelia Diaconu 21 Ian. 2021 12677
4.53 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa stii sa gestionezi o afacere in momentul in care o deschizi presupune mai multe cunostiinte in detaliu, printre care si tehnicile de vanzare. Se spune ca un bun vanzator trebuie sa stie sa vanda oricand, orice, indiferent de circumstante, plecand de la un punct de pornire si respectand cateva reguli de baza.

Strategii care te ajuta sa vinzi eficient

 
Stabileste-ti un script personalizat. Chiar daca faci vanzari in acelasi domeniu, intri in contact cu oameni diferiti, fapt ce atrage dupa sine conexiunea cu personalitati diferite. Adapteaza-ti script-ul in functie de cerintele clientilor si fii mereu atent la nevoile lor. Imbunatateste-ti tehnicile de comunicare in functie de cuvintele cheie pe care le asteapta fiecare potential client. Stabileste-ti de la bun inceput care va fi linia discutiei: ce mesaj ai de gand sa transmiti, care vor fi intrebarile suplimentare si care sunt raspunsurile posibilelor obiectii.
 
Nu exagera. Indiferent ca vorbim despre beneficiile produsului sau despre pret, incearca sa pastrezi o linie cat mai corecta a produsului. Avantajul major este acela de a inspira incredere in momentul in care iti reprezinti produsul, dar si compania. Este important sa stapanesti atat paraverbalul, cat si non verbalul deoarece modul in care accentuezi cuvintele, tactica, tonul si volumul vocii stabileste vanzarea propriu zisa.
 
Atitudinea. Disperarea cu care vrei sa iti castigi clientii nu te va ajuta sa vinzi mai mult si mai bine. Mai mult de atat, nevoia disperata de a vinde atrage semne de intrebare in ceea ce ii priveste pe cumparatori, fapt ce duce la o scadere masiva a prestantei si increderii. Atitudinea in vanzari trebuie sa fie una bazata pe modestie, corectitudine, respect si incredere. Toate aceste calitati pot duce la un parteneriat pe termen lung construit datorita punctelor de interes comune. Tu vinzi ceea ce clientul are nevoie.
 
Rabdarea. Ia-ti timp sa astepti cele mai bune ocazii. Sa vinzi putin nu este tocmai cea mai cautata solutie la nivelul unei afaceri. Incearca sa iti gasesti solutii pentru orice alternative si variante pentru orice propunere venita din partea clientilor. Metoda de a-i grabi pe clienti, sa ii faci sa se simta presati pentru a cumpara mai repede, poate atrage dupa sine riscul de a pierde potentiali clienti.
 
Imaginea. Propria imagine este prima impresie care vinde si tocmai din acest motiv oamenii de vanzari, consultantii financiari trebuie sa aiba intotdeauna o imagine impecabila. Imaginea bine aleasa spune despre tine interesul pe care il acorzi oamenilor din jurul tau, dar si  interesul pentru propria persoana. Mai mult de atat, propria imagine poate influenta gusturile clientilor necunoscute inca.
 
Starea de spirit. Indiferent de scopul intalnirii, incearca intotdeauna sa pastrezi o atitudine pozitiva plina de optimism. Oamenii din jur iti vor oferii incredere si se vor lasa in mana serviciilor tale in momentul in care vad siguranta. Bineinteles, pastreaza-ti si pozitivismul pe care este indicat sa il arati in anumite situatii. 
 


Tags: tehnici de vanzareabilitati in vanzaristrategii de vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.53 din 5 - 17 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]