Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 motive pentru care start-up-urile esueaza!

de Ilinca Dobrescu 11 Oct. 2013 3099
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri noi, originale si de viitor reprezinta cele mai pretioase posesii, mai ales acum, in conditii de criza economica. Crezi ca vei da lovitura daca gasesti un loc de munca bine platit? Tine minte ca niciun loc de munca nu mai este sigur si ca siguranta financiara poate fi o simpla himera daca nu ai ceva al tau, o afacere personala care sa iti asigure veniturile dorite.

Iata si care sunt cele mai importante motive pentru care start-up-urile esueaza:

1. Nu ai un plan de afaceri si crezi ca totul vine de la sine, pe parcurs.
Vei improviza si vei fi cat se poate de spontan. Vei lasa lucrurile sa curga de la sine si sa se petreaca in mod natural? Asigura-te ca afacerea ta va rezista cat mai mult timp. Nu lasa lucrurile sa se aseze de la sine pentru ca afacerile se cladesc cu eforturi planificate in mod strategic.

2. Te crezi prea bun si atunci iti iei masuri de siguranta precare. Este bine intotdeauna sa ne credem buni, chiar exceptionali! Insa nu uita sa ii umil si sa iti cunosti in mod incredibil de bine defectele, dezavantajele si lipsurile. Doar asa vei putea sa lucrezi la ele si sa devii din ce in ce mai bun in afacerea ta.

3. Crezi ca ai destui bani si ca vei face rost daca va fi cumva nevoie? Este bine sa ai banii inca de pe acum. Nu astepta sa ajungi intr-un punct mort in care sa fii prea disperat sa faci rost de bani si sa ajungi sa te imprumuti unde nu trebuie si la dobanzi usturatoare. Ai grija de la bun inceput sa pleci la drum cu un fond de cheltuieli neprevazute!

4. Crezi ca este bine sa pornesti la drum cu o echipa de oameni cu potential? Nu este de ajuns! Trebuie sa fie oameni care deja si-au valorificat potentialul si stiu exact ce au de facut pentru a finaliza proiectele la timp, in mod eficient, cu rezultate concrete. Nu lucra cu amatori. Este mai bine sa rupi din bugetul alocat altor domenii, insa nu de la calitatea oamenilor pe care ii ai in echipa.

5. Competitorii tai ce mai fac? De cand nu ai mai efectuat cercetari si analize concrete pentru a stabili ce produse si servicii au mai lansat competitorii tai? Este esential sa stii ce fac acestia si ce directie de dezvoltare detin in vizor pentru a te putea adapta la aceste modificari viitoare.

In afaceri, victoriile se obtin intotdeauna la milimetru distanta de competitori. Au lansat un serviciu exceptional mai devreme decat noi cu doar 2 luni. Au oferit gratuitate la livrare. Au deschis inca un magazin si si-au extins reteaua. Afla ce au de gand sa faca pentru a putea sa tii pasul cu ei si chiar sa ii devansezi. Lupta pentru clienti este mai dura decat ti-ai imaginat.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: plan de afaceriplanificagreseli start-upgreseli afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Cum realizezi un plan de afaceri

de Camelia Diaconu
11 Sep 2019
Realizarea unui plan de afaceri reprezinta una dintre solutiile care poate demonstra viabilitatea proiectului. Planul trebuie sa se ghideze dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]