Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu stii care este diferenta dintre un plan si un model de afacere?

de Camelia Diaconu 18 Apr. 2018 3230
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne facem planuri si ne planificam timpul in fiecare zi, cat mai structurat pentru a fi productivi si eficienti, indiferent de domeniul in care lucram sau de pozitia pe care o ocupam. Orice afacere are nevoie de un plan asa cum trebuie sa urmeze si un model, care sa ii garanteze sau cel putin sa ii sugereze succesul. In cazul unui plan si al unui model, exista diferente majoare, pe care nu trebuie sa le omiti, dar nici macar sa le incurci. Invata cum sa ai un model bine structurat, dar si cum sa iti faci cel mai bun plan!

Modelul de afaceri, prin natura lui este diferit de planul de afacere datorita complexitatii modului prin care isi valorifica ideea, compania, structura, catre un client. Acest model de afaceri are rolul de a analiza, dar si de a intelege care este logica unei afaceri dezvoltate de catre o companie. Abia dupa ce modelul a fost corect analizat si detaliat se pot pune bazele unui plan pe care sa il dezvolti corect.

Modelul unei afaceri este modalitatea prin care firma incearca sa obtina noi venituri prin prezentarea mai multor valori, lucruri esentiale de care clientii au nevoie. O analiza amanuntita ar putea genera un model plauzibil, care sa aduca, ulterior, si profit companiei. 
De exemplu, franciza este unul dintre modelele de succes deoarece este folosita in domenii diferite, cu scopuri diverse, dar in final, reprezinta o sursa consistenta de venituri suplimentare. Modelul de afacere trebuie sa fie diferit si sa genereze o valoare, care sa te evidentieze de restul produselor din piata, adica de competitie.
 
Niciodata un model de afacere nu trebuie sa fie complicat si greu de inteles. Vei reusi intotdeauna sa prinzi publicul tinta cu ajutorul unui model usor de inteles si simplu, dar care sa aduca rezultate profitabile si concrete. 
 
Planul de afacere este rezultatul favorabil in urma unui model de afacere de succes. Este modalitatea prin care oferi publicului o comunicare eficienta, o structura cu pasi detaliati, iar toti acesti pasi trebuie sa duca la un rezultat pe masura. Strategia de marketing pe care o planuiesti si cu care te prezinti in fata clientului, trebuie sa fie planul de afaceri, care sa reprezinta punctele importante prin care poti sa atragi noi clienti, poti sa afli resurse valoroase despre competitie si poti sa iti pui la bataie creativitatea si imaginatia. 
 
Planul de afacere are si rolul de a explica si a fi transparent in ceea ce priveste aspectul financiar. Trebuie sa fii pregatit sa oferi detalii despre costuri, investitii, vanzari, rezultate, asteptari. Daca nu reusesti sa oferi informatii concrete in fata publicului, atunci planul de afaceri nu a fost unul tocmai corect realizat si are nevoie de imbunatatiri. 
 
Adapteaza-ti planul in functie de persoanele carora te adresezi deoarece intotdeauna o oferta personalizata are un impact mai mare, fata de una standard.
 
Fii pregatit sa iti destainui pasii pe care i-ai urmat, dar si pe care urmeaza sa ii faci pentru a te asigura ca iti poti atinge obiectivele setate inca de la bun inceput. 
 
Fi adaptabil si dinamic in fata schimbarilor, care pot aparea, fara sa pui stop planului de afaceri. Evolutia trebuie sa fie una continuua, care sa ofere rezultate in mod constant..


Tags: model de afacereplan de afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]