Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un plan de afaceri care functioneaza mereu? Cel care iti permite sa te misti rapid!

de Victor Oancea 08 Apr. 2013 2624
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Parerile sunt impartite cu privire la necesitatea planului de afaceri! Multi cred ca dinamica industriei in care te dezvolti este atat de mare si complexa, incat nu mai are niciun rost sa stai sa actualizezi si sa imbunatatesti un plan de afaceri in mod constant.

In mod real, daca vreti sa tii pasul cu dinamica industriei in cadrul careia incerci sa castigi suprematie, atunci trebuie sa stai cu actualul tau plan de afaceri in fata in fiecare saptamana. Si stim ca este dificil s-o faci.

Cu toate acestea, fara planificare nu vei ajunge de la ziua de luni pana la cea de vineri cu toate cartile pe masa. Este nevoie de organizare si disciplina si regula se aplica indiferent de afacere.

Solutia este simpla. Avem nevoie de un plan de afaceri in multiple variante, fiecare servind unui anumit scop! Ai plan de afaceri pentru cooptarea de investitori, plan de afaceri pentru atragerea de fonduri europene si plan pentru dezvoltare. Mai presus de orice, ai nevoie de un plan de afaceri de gherila. Acesta este cel pe care il poti actualiza rapid, cu maxima usurinta, fara sa strici toata viziunea care te calauzeste in mediul de afaceri.

Asa ca solutia cea mai buna este sa pastrezi la indemana un plan de afaceri usor de modificat, in care sa poti schimba rapid cursul de mers al afacerii tale. Poti sa il pastrezi in format print sau in format digital. Poti sa folosesti o aplicatie online sau o tableta special conceputa pentru a mentine ordine in planul de afaceri. Si cu ajutorul tehnologiei disponibile astazi, totul este posibil. O singura cifra schimbata in cadrul planului de marketing se va revedea in intreg planul de afaceri.

Astfel, poti efectua modificari oricand si asta este si recomandarea noastra. In mod real, riscul de a te opri din schimbare este mare cand stai prea aproape de planul de afaceri la care ai muncit din plin si pe care tinzi sa il respecti cu sfintenie. Schimba, elimina proiecte, investeste in noi directii si opreste alte investitii, elimina departamente neproductive si externalizeaza, concediaza oameni neproductivi si investeste in altii care sunt mai promitatori. Cu cat ramai mai mult pe loc si intr-un punct mort, cu atat exista risc mai mare sa pierzi bani, timp si energie!

Asa ca ia mai rapid deciziile in care crezi ca trebuie sa investesti azi pentru ca maine sa ai parte de rezultate concrete.

sursa foto: www.sxc.hu




Tags: plan de afaceriplan afaceriplanul de afaceriafaceriplan afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]