Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 pasi pe care trebuie sa ii cunosti inainte sa incepi o afacere

de Camelia Diaconu 15 Ian. 2021 9941
4.33 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ambalajul frumos impachetat al unui business de succes presupune o munca asidua in spate, un plan de dezvoltare bine pus la punct, fara omiterea niciunui pas important. Inceputul unei afaceri este cel mai important start pe care trebuie sa il stii bine, cu mult inainte sa deschizi afacerea propriu zisa.

Indiferent de domeniul pe care te bazezi, sa iti deschizi propria afacere, care sa mearga intr-un ritm profitabil, necesita un research amanuntit cu privire la toti factorii importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere. 
 
Ce trebuie sa stii cand vrei sa incepi o afacere
 
Orice activitate presupune o idee de baza pe care trebuie sa o cunosti extrem de bine. In primul rand aduna toate informatiile si resursele valoroase despre domeniul pe care vrei sa il incepi.  Ce presupune acest domeniu care iti place? O munca de birou sau poti lucra lejer de acasa? Interactiunea directa cu oamenii sau pastrarea legaturii doar prin e-mail, telefon, etc?  Ai nevoie de o firma precum un PFA, SRL, SA, etc, ce presupune acest lucru, care este documentatia necesara in aceste cazuri?
 
  1. Un plan de afaceri bine structurat si foarte atent studiat. Planul afacerii tale este si cheia succesului tau, modalitatea care iti va spune, in timp, daca vei reusi sau nu. Un plan bine pus la punct inca de la inceput iti va garanta succesul mai departe, ori, din pacate, esecul. De ce este importanta cercetarea in detaliu? Pentru ca un research bine facut in prima etapa, cea a dezvoltarii, te poate scuti de alte neplaceri, care pot aparea pe viitor, din necunostiinta de cauza.
     
Inainte de intrarea pe piata a noului tau business, asigura-te ca stii raspunsurile corecte tuturor intrebarilor. Cele mai frecvente, dar si cele mai importante, la care, daca stii raspunsurile, ai succesul asigurat pot fi:
 
- Care este domeniu, nisa pe care eu, ca si proprietar de business, imi doresc sa merg?
 
- Ce nume va avea afacerea, cati angajati, dar si unde va fi sediul?

- Ce fel de serviciu voi promova sau voi vinde? Dar mai ales, cum imi voi promova cel mai bine propriile servicii?

- Cum voi alege sa ma diferentiez de concurenta care deja exista si este cu un pas inaintea mea?

- Ce pot aduce nou, care sa capteze atentia intr-un mod pozitiv?

- Care sunt dorintele consumatorilor si cum le voi putea satisface eu prin intermediul afacerii mele?

- De ce ajutor am nevoie pentru a-mi putea duce la bun sfarsit planul de afacere, echipamente, materii prime, etc? Dar si cine ma poate ajuta in acest sens?

- De cati bani am nevoie pentru inceput pentru a avea un start-up bun, dar si ce buget am disponibil pentru a-mi duce la bun sfarsit o prima etapa a afacerii?

- Te-ai gandit cati bani iti doresti sa castigi din viitoarea afacere?
 
Daca vei stii sa iti raspunzi la toate aceste intrebari, dar si la altele care, in mod inopinant mai pot aparea, atunci ai deja primele informatii valoroase de care ai nevoie pentru a incepe o afacere ce poate avea succes. Inainte de toate, pune in balanta avantajele si dezavantajele pe care le poti avea si porneste cu cea mai dreapta si inteleapta decizie!
 
Iata mai multe detalii despre necesitatea elaborarii unui plan de afaceri!


Tags: pasi incepere afacereplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 21 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Cum realizezi un plan de afaceri

de Camelia Diaconu
11 Sep 2019
Realizarea unui plan de afaceri reprezinta una dintre solutiile care poate demonstra viabilitatea proiectului. Planul trebuie sa se ghideze dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]