Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 sfaturi pentru realizarea unui plan de afaceri traznet!

de Maria Nicutar 24 Iun. 2012 2999
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In timp ce multi antreprenori ignora necesitatea si importanta unui plan de afaceri ca la carte, multi altii vor reusi sa atraga sanse mai mari de succes prin realizarea unuia. Un plan de afaceri solid aduce mai multa stabilitate si pe timp de criza si in perioadele economice mai linistite, si pentru start-up-uri si pentru afacerile care cauta sa se dezvolte.

Haideti sa verificam cele mai tari sfaturi pentru realizarea unui plan de afaceri traznet:

1. Un plan de afaceri reuseste sa ne aduca mai multa ordine in afaceri.
Sa recunoastem faptul ca nimeni nu ne ofera garantia ca o afacere se poate transforma in sursa de profituri. Cu atat mai mult ar strica lipsa unui plan de afaceri care ar putea sa ne dea o directie cat mai viabila si care sa ne ajute sa punem putina ordine in strategiile care ar putea sa ne aduca rezultate bune.

Lipsa unui plan de afaceri se aseamana cu un joc de noroc in care ne aruncam afacerile.

2. Un plan de afaceri are ca tinta obtinerea de fonduri banesti
. Cei mai multi antreprenori vor realiza faptul ca un plan de afaceri nu aduce doar ordine si organizare in conducerea unei afaceri, ci si resurse banesti importante. Multi vor incerca sa coopteze invesitori, sa atraga parteneri de afaceri aducatori de resurse financiare, sa atraga subventii si ajutoare banesti, fonduri europene si nu numai.

3. Un plan de afaceri este necesar si pentru un start-up si pentru o afacere in expansiune si pentru o afacere care cauta sa isi implementeze strategia de exit sau sa fie vanduta. Toate operatiunile importante au nevoie de un plan de afaceri care sa mentina toate lucrurile in ordine, pe directia cea mai potrivita.

4. Lipsa unui plan de afaceri duce la disparitia multor idei de afaceri geniale. Exista idei de afaceri care aduc in calcul solutii excelente pentru nevoi si probleme, dorinte si neajunsuri. Cu toate acestea, fara un plan de afaceri care sa puna la punct toate detaliile referitoare la demarare, sustinere si dezvoltare, aceste idei sunt golite de orice sansa de succes.

5. Existenta unui plan de afaceri contureaza o imagine profesionala, o reputatie serioasa pentru orice afacere. Nicio afacere serioasa, solida, de incredere nu trebuie sa fie demarata sau condusa fara existenta unui plan de afaceri cat mai corect.

6. Nu in ultimul rand, un plan de afaceri trebuie sa devina mana dreapta a intreprinzatorului. Considerati-va planul ca fiind cel mai puternic consultant al dvs. El va spune cat puteti sa investiti, in ce directie, cand sa efectuati investitia, daca aveti si alte solutii, ce audiente sa atrageti, ce produse puteti sa lansati sau sa retrageti, cum sa va conduceti afacerea si cum sa va motivati angajatii.


Desigur, acestea sunt doar cateva aspecte de care sa tineti cont si doar cateva motive care sa va determine sa va asezati la birou, langa un teanc de dosare pe care sa le asezati sub forma unui plan de afaceri serios. Iar acesta, odata construit ca la carte va incepe sa lucreze pentru dvs, in contul unei afaceri cu toate sansele sa prinda valul potrivit.


Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriidei de afaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]