Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Candidatul ideal in ochii investitorilor, finantatorilor si partenerilor de afaceri

de Maria Nicutar 20 Aug. 2011 3128
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei mai multi dintre cei care doresc sa isi demareze afaceri in ziua de astazi si nu numai se confrunta cu problema clasica a lipsei capitatului de investitii sau lipsa unei parti din capital care sa ii ajute sa isi puna proiectul in aplicare. O mare parte dintre acestia isi abandoneaza visul, o parte il lasa sa astepte pana cand vor strange suma necesara si o parte se indreapta catre investitori, finantatori si parteneri de afaceri.

Problema aferenta si naturala a acestei decizii este maniera in care isi prezinta ideile de afaceri.
Cu adevarat, aceasta este o problema mare. Sa ne gandim cate idei de afaceri exista si cate oportunitati de afaceri sunt descoperite zilnic pe intreg globul pamantesc si cate devin realitate.

Prea putine reusesc sa fie puse in aplicare din cauza faptului ca nu isi gasesc investitorii, finantatorii sau partenerii de afaceri dispusi sa investeasca capital in demararea si dezvoltarea lor. Problema are ca sursa principala modul in care ideile de afaceri sunt prezentate de detinatori.

Iata cateva elemente care intregesc imaginea candidatului ideal in ochii finantatorilor, investitorilor si partenerilor de afaceri cu putere financiara:

1.    Detinatorul de idei de afaceri trebuie sa vina cu un plan de afaceri bine pus la punct. Nici nu va ganditi sa va prezentati ideile de afaceri pe o coala redactata de mana si imbracat in costum sport. Lasati-va sepcile acasa si veniti pregatiti pentru a beneficia de sanse adevarate de a va castiga capitalul necesar. Cooptati un consultant in afaceri, un avocat, un marketer samd si puneti la punct un plan de afaceri solid care sa prezinte credibiliate in ochii celor care detin finantele care va sunt necesare.

2.    Detinatorul de idei de afaceri trebuie sa isi arate entuziasmul insa nu este nevoie de exces. Investitorii, finantatorii si partenerii de afaceri nu se vor implica in afaceri conduse de persoane prea entuziasmate, disperate sau naive. Proiectati-va o imagine entuziasmata si degajata totusi, calma, rationala si matura.

3.    Detinatorul de idei de afaceri trebuie sa vina cu beneficii reale pentru investitori, finantatori sau parteneri de afaceri. Prea multi isi prezinta proiectele prin prisma beneficiilor personale si uita ca nimeni nu se implica cu capital fara sa detina interese personala bine definite. Luati in calcul aceste considerente si veniti cu un plan de beneficii pentru cei care v-ar acorda suportul financiar.

4.    Detinatorul de idei de afaceri foarte originale sau nemaintalnite au mai multe sanse sa isi atinga scopul daca vin cu statistici, studii de piata, analize de marketing si alte dovezi concrete care sa ateste faptul ca ideilor lor de afaceri sunt viabile si se pot dovedi profitabile. Multi investitori, finantatori si parteneri de afaceri evita ideile de afaceri noi, care sunt mai putin intalnite si care de obicei prezinta riscuri mai mari de dezvoltare si obtinere de profit.




Tags: idei de afaceriafaceriinvestitorifinantatoriparteneri de afaceriplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]