Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se intampla cand copiem un plan de afaceri al unui alt antreprenor?

de Adela Simonescu 29 Oct. 2012 2969
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Buna ziua. Doresc sa imi deschid un magazin online cu produse pentru viitoare mamici. Am deja cateva detalii pe care le-am pus la punct si stiu ca trebuie sa redactez si un plan de afaceri. Problema este ca nu stiu de unde sa incep si cum sa il scriu ca sa fie unul corect. Am un plan de afaceri al unui alt om de afaceri cu un magazin online. As vrea sa stiu daca e vreo problema sa ma inspir din el. Nu se pune problema sa il copiez."

Un plan de afaceri reprezinta un soi de partener de afaceri. Si in acest caz suntem cat se poate de seriosi. Asta se intampla pentru ca planul devine mana dreapta a antreprenorului, colectia de informatii la care mergem intotdeauna, indiferent daca luam o decizie, daca efectuam o investitie, daca dorim sa cooptam un expert sau o noua echipa de angajati. Orice mica modificare trebuie facuta doar dupa ce am consultat acest plan de afaceri.

De aceea, planul trebuie proiectat cu mare atentie si de la zero, in mod obligatoriu. Incercam sa nu ne inspiram din alte planuri pentru simplul fapt ca orice afacere vine cu necesitatile sale, cu cerintele sale, cu drumul sau catre o un prag de rentabilitate tangibil intr-un interval variabil de timp.

Asa ca proiectarea sa devine un proces destul de complex si la care este recomandabil sa ia parte profesionisti din diverse domenii, de la consultanti financiari, la marketeri si advertiseri, contabili si avocati.

Mai mult, un plan de afaceri trebuie privit din perspectiva corecta si la fel cum tratam un obiect cu multiple functii. Astfel, planul poate deveni un instrument care ne ajuta sa:

- cooptam un partener de afaceri;
- cooptam un investitor;
- cooptam o echipa de experti sau de consultanti;
- demaram afacerea cu un anumit buget clar;
- ne dezvoltam afacerea intr-o directie strategica;
- ne vindem afacerea;
- atragem un credit bancar sau fonduri europene si, mai presus de orice ...

- Sa ne managerizam afacerea cu toate sansele de succes si sa ne conducem echipele de angajati catre praguri inalte de motivatie, eficienta, productivitate si performanta.

Iata cum un simplu plan de afaceri isi deschide evantaiul de oportunitati pe care le poate acoperi cu toata eficienta. Desigur, pentru ca acest lucru sa se intampla este nevoie ca planul sa fie proiectat in cel mai mic detaliu, cu analize, statistici, rapoarte si cifre clare la indemana. Nu uitam faptul ca norocul nu are nimic de-a face cu succesul unei afaceri asa ca trebuie intotdeauna sa ne bazam pe realitate, pe statistici si analize obiective.

Mai mult, orice plan de afaceri devine un instrument unic pentru business-ul sau si trebuie ca in centrul sau sa existe anumite aspecte pe care sa cada accentul, aspecte precum: tinerea cash-flow-ului sub control cand discutam despre bootstrapping, pe cercetarea audientei-tinta cand avem servicii si produse numeroase si cu beneficii variate, pe cercetarea competitiei in mod sustinut cand industria in care ne dezvoltam este una imprimata de o dinamica continua.


Mult succes si nu ezitati sa ne adresati intrebarile voastre in casuta de comentarii! Noi va putem ajuta sa proiectati un plan de afaceri cat mai corect!


sursa foto: www.sxc.hu





Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriplanul de afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]