Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faci cand ai prea multe idei si timp limitat? Analogia tufei de trandafiri

de Alexandra Popescu 30 Mai. 2014 2784
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii se confrunta cu o multime de probleme. Una dintre acestea este atunci cand au prea multe idei si timp insuficient. Sau cea in care au prea multe sarcini si prea putina energie. Exista intotdeauna o oportunitate de urmarit sau o noua idee de produs care suna mai interesant.

 
Cateodata se intampla sa ignori o idee buna care iti iese in cale si sa adaugi mai multe pe lista ta. Insa, exista o strategie foarte interesanta de a rezolva problema ideilor prea multe si a proiectelor. Conform strategiei, totul se reduce la a trata viata ca pe o tufa de trandafiri. Iata cum!
 
Ideile sunt ca tufele de trandafiri!
Dupa cum toata lumea stie, o tufa de trandafiri creeaza mai multi muguri decat poate sustine. Daca ceri pararea unui gradinar, acesta va spune ca tufa va trebui tunsa pentru a scoate cele mai bune flori atat ca aspect, cat si ca performanta. Insa, o tufa de trandafiri nu este un copac. Ea nu poate sa creasca in latime si lungime in fiecare an. Asta inseamna ca, daca tufei nu ii sunt taiati o parte din muguri, aceasta se va epuiza si va muri in cele din urma. Iar daca iti doresti ca tufa de trandafiri sa se dezvolte, aceasta trebuie sa fie impodobita nu doar o singura data, ci in fiecare an.
 
De aici rezulta ca ideile sunt ca tufele de trandafiri: trebuie tunse si impodobite constant. Si, la fel ca la trandafiri, taierea ideilor, care ar putea avea potential, permite ideilor ramase sa infloreasca.
 
Cu alte cuvinte, o noua crestere este naturala si e normal pentru sarcini si idei sa se strecoare in viata ta, insa cresterea deplina si viata optima necesita taiere.
Cu totii avem nevoie sa taiem ramurile bune!
Analogia tufei de trandafiri aduce ceva care este adesea pierdut in conversatiile despre productivitate si simplitate. Daca doresti sa ajungi la potentialul dorit, va trebui sa tai idei si sarcini care sunt bune, dar nu extraordinare.
 
Multi boboci de trandafiri ar putea creste in cazul in care li se ofera sansa. Cu alte cuvinte, bobocii sunt ca o idee buna: au potential. Dar pentru ca intreaga tufa de trandafiri sa infloreasca si sa duca o viata sanatoasa, trebuie sa ii alegi pe cei cu cel mai mare potential si sa ii tai pe restul.
 
Linia de fund
Gardener si scriitoarea Elizabeth Roth spun ca trandafirii care sunt lasati netaiati pot deveni o mizerie incurcata de bastoane de lemn vechi si nou, care concureaza pentru aer si lumina. Acelasi lucru il putem spune si despre vietile noastre. O viata de stanga netaiata poate deveni un nod rasucit de idei, activitati si proiecte concurente pentru timpul limitat si resurse. Daca nu vei taia unele ramuri din viata ta, cele mai importante nu vor inflori.
 
Analogia tufei de trandafiri este una pe baza careia te poti ghida nu numai in viata profesionala, ci si in cea personala. Majoritatea ideilor sunt bune, au potential, insa, pentru a atinge succesul, trebuie sa ramai doar cu cele mai bune.
 


Tags: afaceriantreprenoriidei de afaceriplan de afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]