Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ar trebui sa arate un plan de afaceri bine pus la punct? Iata 3 sfaturi esentiale!

de Idei de afaceri 04 Nov. 2020 6206
4.65 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri trebuie sa implice o doza inalta de creativitate si originalitate, inovatie si putere de a distinge intre banal si remarcabil. Inovatia reprezinta singura solutie pentru a da lovitura in 2020 sau in orice alt an doresti. Nu veni pe piata cu ceea ce deja exista. Nu vei face decat sa iti vezi potentialii clienti mergand la brandul care deja detine suprematie pe nisa pe care doresti sa te dezvolti.

Viata ca om de afaceri este plina de suisuri si coborasuri, de contracte anulate in ultima secunda, de parteneriate care se incheie cand aveai mai mare nevoie de ele.

Cum ar trebui sa arate un plan de afaceri bine pus la punct? Iata cateva sfaturi esentiale:
 
1. Planul de afaceri trebuie sa exprime o viziune clara

 
Gandeste-te la adevaratele motive pentru care ai ales sa incepi aceasta afacere. Ce ti-ai dorit sa realizezi cel mai mult? Ai fost condus de o pasiune arzatoare sau ai fost pur si simplu motivat de castigurile financiare?
 
O pasiune bazata doar pe goana dupa profit, careia ii lipseste pasiunea, va sfarsi cel mai probabil intr-un esec dupa primul an de activitate. Trebuie sa pornesti o afacere de care sa fii cu adevarat pasionat pentru a reusi intr-o lume extrem de competitiva.
 
2. Planul de afaceri trebuie revizuit in mod regulat
 
Prima versiune a planului de afaceri nu va fi nici pe departe stralucita. Dupa ce ti-ai pus afacerea pe picioare, vei descoperi ca trebuie sa modifici planul existent si sa ii aduci unele imbunatatiri. La inceput, pornesti de la niste presupuneri si estimari care se pot sau nu adeveri.
 
Nu uita ca lumea afacerilor este o aventura continua si ca trebuie sa inveti cum sa ajustezi planul de afaceri conform cerintelor pietei. Remember that you’re embarking on a new adventure, and you must learn to adjust the sails.
 
3. Planul de afaceri trebuie sa fie detaliat

 
In planul de afaceri ar trebui sa incluzi tot ce tine de viitoarea afacere. Care este piata tinta? Care sunt concurentii tai directi? Cum vei face fata concurentei? Cum vei ajunge la clienti si cum vei scoate profit? Trebuie sa efectuezi cercetari de piata inainte de a lansa o afacere.

Rezilienta psihologica reprezinta unul dintre punctele forte pe care trebuie sa le detii. O mare parte dintre antreprenori renunta in primele cateva luni de la start-up, in mare parte din cauza esecurilor, refuzurilor primite, parteneriatelor care nu se mai concretizeaza.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: plan de afaceriafacere de succesredactare plan de afaceristrategieinovatie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
15 Feb 2023
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Afaceri pe Amazon. Strategie si investitie in brand

de Idei de afaceri
17 Oct 2023
Amazon, initial un magazin de vandut carti, este acum cea mai importanta afacere online a lumii, atat ca valoare bursiera, cat si ca venituri –...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]