Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere pe cont propriu

de Andrioae Ruxandra 18 Mai. 2014 4101
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca esti un tanar intreprinzator interesat sa incepi o afacere pe cont propriu, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. Tinand cont de faptul ca nu prea ai luat credite in trecut, va fi probabil greu sa obtii o finantare. Neavand experienta in afaceri, va trebui sa muncesti mai mult ca sa fii luat in serios. Dar succesul este totusi posibil. Iata cateva sfaturi care sa te ajute in aceasta directie.

Sfaturi pentru tineri intreprinzatori
 
1. Construieste-ti o baza financiara solida
Ca sa incepi o afacere si sa o mentii ai nevoie de o baza financiara solida si de un plan de afaceri asemenea. In aceste conditii, unul dintre cele mai mari obstacole cu care se confrunta tinerii cand e vorba sa-si finanteze afacerea este neincrederea bancilor vizavi de acordarea de credite. Cei mai multi dintre tineri nu au nicio istorie de creditare, de aceea cardurile de credit pe care le-ar putea obtine au o limita de credit mica. 
 
Mai sunt cateva alte optiuni de finantare pe care le puteti lua in considerare, precum imprumuturile de la terte persoane sau chiar donatiile publice, la schimb cu servicii sau recunoasterea publica a ajutorului dat ori imprumutul de la prieteni si familie. Fiecare optiune are argumentele ei pro si contra, dar e bine sa cantaresti potentialul fiecarei variante pentru a decide care se potriveste cel mai bine cu afacerea ta. 
 
2. Gaseste-ti un mentor
Te poti simti putin pierdut sau coplesit in timp ce incerci sa te descurci in lumea afacerilor, mai ales atunci cand esti la inceput. Un mentor poate fi un atu de nepretuit, care sa te ajute pe parcurs. 
Fie ca este un fost sef, cineva din reteaua ta de oameni de afaceri sau un prieten de familie priceput, gaseste-ti un mentor care are experienta in domeniul ales de tine si care a fost in locul unde te afli tu acum. 
Vei beneficia de sfaturile unui expert, de extinderea mai usoara a unei retele de cunostinte si nu vei avea nimic de pierdut. 
 
3. Fii pasionat de ceea ce faci si ramai concentrat
Pentru ca afacerea ta sa reuseasca, trebuie sa ramai concentrat - sa lupti, la modul frumos, pentru ceea ce iti place si sa fii pregatit sa faci fata unui drum cu denivelari. Dar faptul ca te dedici suta la suta poate sa te ajute nu doar pe tine personal, dar si sa aiba un impact pozitiv asupra altora si sa-i determine eventual sa-ti sprijine afacerea. Priveste realitatea in fata: vei munci mai mult de opt ore pe zi, de la 9:00 la 17:00. Infrunta obstacolele si trateaza-le ca pe niste experiente din care ai de invatat. Cu cat inveti mai multe despre afacerea ta si domeniul in care activezi, cu atat iti va fi mai bine pe termen lung. Profita de workshopurile gratuite sau la pret mic pe care le poti gasi sau de seminariile on line. 
Sa incepi o afacere ca tanar intreprinzator inseamna sa faci fata unor provocari unice, dar, cu resursele disponibile pe site-uri ca acesta sau altele similare, vei avea parte si o de indrumare excelenta care sa te ajute sa ai succes.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceristart in afaceriantreprenoritanar antreprenorsfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]