Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de succes - Ferma piscicola in pasi mici

de Maria Nicutar 11 Iul. 2011 10635
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata acvaculturii este in continua dezvoltare, iar cererea de pastrav, somn sau salau nu poate fi acoperita decat intr-o proportie foarte mica (mai putin de 50%). Acvacultura prezinta astazi perspectiva unei dezvoltari puternice in tara noastra si o baza foarte solida pentru o afacere de succes. In multe privinte, acvacultura se aseamana cu cresterea animalelor in ferme, numai ca, in loc de grajduri, aveti nevoie de bazine sau de un luciu de apa.

Acvacultura este mult mai rentabila decat cresterea animalelor in ferme. Iata un exemplu concret:daca 5000 de metri patrati de pasune pot produce aproximativ 455 de kilograme de vita, la aceeasi suprafata de apa, o ferma piscicola produce peste 4 tone de carne. Afacerea are un potential deosebit, mai ales ca ea poate fi alimentata din marele „buzunar” european.

Pentru majoritatea romanilor, pastravul este o delicatesa. Acest fapt se poate observa in restaurantele cu specific autohton, unde pastravul se comercializeza la preturi piperate. Cine va avea inspiratia sa fructifice aceasta oportunitate va avea numai de castigat, mai ales ca valoarea terenurilor astfel amenajate creste exponential daca se investeste corespunzator in acest sens.

Exista 4 mari tipuri de tehnici de acvacultura in apa dulce:prin folosirea de bazine de crestere, de custi scufundate, de canale si rezervoare si, nu in ultimul rand, cu sisteme de recirculare a apei. Crescatoriile de peste in bazine sunt cele mai folosite, pentru ca nu implica  utilaje sofisticate si pot produce mari cantitati de peste (astfel, se pot creste pe langa crapi si pastravi, sturioni, si chiar si somoni).

Inca din primul an, in functie de dimensiunea fermei, cifra de afaceri poate ajunge la 100.000 de euro, iar in al doilea an aproape sa se dubleze. Important de retinut este faptul ca investitiile in acvacultura si procesarea pestelui vor fi finantate cu 140 de milioane de euro, pana in 2013, din fonduri UE si de la bugetul de stat, prin intermediul Programului Operational pentru Pescuit (POP).

In acvacultura, sprijinul poate fi acordat pentru:
1.    Investitii productive in acvacultura;
2.    Masuri de acva-mediu;
3.    Diversificarea de noi specii si productia de specii care prezinta mari perspective comerciale;
4.    Implementarea de tehnici in acvacultura care sa reduca substantial impactul negativ asupra mediului sau sa intareasca efectele pozitive asupra mediului, comparativ cu practicile care se executa in mod obisnuit in sectorul de acvacultura;
5.    Sprijin pentru activitatile traditionale din acvacultura care conserva si dezvolta atat din punct de vedere economic si social, cat si al mediului inconjurator;
6.    Sprijin pentru achizitionarea de echipamente destinate protejarii fermelor de pradatorii salbatici
7.    Imbunatatirea conditiilor de munca si siguranta in acvacultura.

O idee care s-a dovedit castigatoare este si aceea de a construi crescatorii de pesti sau pastravarii in apropierea unor pensiuni turistice sau vile. Aici exista posibilitatea cresterii catorva sute de pastravi, somn sau salau, destinati consumului intern.

Desigur, acestea aduc profit si prin faptul ca reprezinta o modalitate eficienta de a atrage turisti. Acest potential poate fi fructificat de fermele piscicole si colateral prin investitii in turism si agrement.

O modalitate practicata deja ar fi pescuit in regim de pastravarie, adica vi se plateste pestele prins. In plus, celor care sunt in vacanta si nu au undite, le puteti inchiria aceste echipamente si ceva momeala.

In concluzie, afacerea unei ferme piscicole este una avantajoasa si o idee de care multi ar trebui sa profite cat mai curand. Puteti sa aflati detaliile complete care sa va ajute sa va puneti afacerea pe picioare chiar aici.




Tags: acvaculturacrescatorii pesteferma piscicolapastravarie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]