Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Deschideti-va o cafenea

de Victor Oancea 14 Iul. 2011 9555
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O cafenea este o idee de afaceri potrivita si rentabila, intrucat in Bucuresti exista doar 500 de cafenele, insuficiente pentru cele 2.000.000 de bucuresteni si cei care tranziteaza orasul. Numarul cafenelelor din Capitala este de 6 ori mai mic decat in Paris. In celelalte orase ale tarii raportul cafenea/locuitor este si mai mic. Ca urmare, ne confruntam cu un paradox firesc: concurenta este si nu prea.

Putem sa alegem varianta francizei, dar trebuie sa scoatem din conturi intre 5000 si 30.000 de euro. Destul de costisitor, nu-i asa? Totusi, in acest context, avem succesul aproape asigurat. Background-ul se afla deja acolo, clientii la fel, iar trecutul, prezentul si viitorul francizei stau in cartile marelui francizor. Varianta unei cafenele achizitionate in franciza pare surazatoare.

Pe de alta parte, daca ne dorim unicitate, mergem pe cont propriu, in aceasta situati, ne vom confrunta cu multe ore nedormite, mese nemancate si ganduri mai albe sau mai negre. Concurenta se anunta acerba, dar merita provocata. Un concept nou ne-ar putea aduce o clientela interesata de un val original. Locatia, personalul, preturile, toate stau la baza succesului nostru. Vom reusi? Ramane de vazut.

Din cele mai vechi timpuri, cafenelele au reprezentat locul ideal pentru intalnirile sociale si de taina. Departe sau aproape de ochii lumii, oamenii converseaza, se imprietenesc, se despart, se cearta, se impaca sau revin la sentimente mai bune. Pentru cei care cred ca in cafenea se bea doar o cafea si atat, le spunem ca se inseala.

O cafenea devine o institutie a prieteniei, a obiceiului si a bunelor maniere. Clientul se ataseaza iremediabil de acest loc, considerandu-l un refugiu.

Se spune ca investitia intr-un local de cafea se recupereaza in aproximativ 2 ani. Este una dintre putinele afaceri care ofera aceasta oportunitate.

Ca in orice industrie, exista si numerosi idoli. Ne-am dori sa ajungem ca „Starbucks” sau „Turabo Cafe” si, de asemenea, sa ne treaca pragul oameni de calitate. Pentru ei, meniurile noastre trebuie sa arate perfect, servirea trebuie sa fie ireprosabila, iar atmosfera creata sa-i determine sa revina.

Daca tinem cont de profilul clientului obisnuit de cafenea, vom observa ca acesta are o varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani. Clientul este educat si doreste o servire ireprosabila.

Principiul potrivit caruia romanii se multumesc si cu servicii proaste nu mai sta in picioare. Am descoperit toti ca putem beneficia de o atentie deosebita, chiar daca asta ne costa putin mai mult. Cafeneaua noastra trebuie sa fie primitoare si orientata atat spre client, cat si spre castig.

Cum ar trebui sa arate o cafenea? In primul rand, trebuie sa fie curata, aerisita si spatioasa. Oamenii nu vor sa stea inghesuiti. In al doilea rand, trebuie sa aiba acces la internet, pentru cei care sunt pe fuga.

Nu in ultimul rand, personalul trebuie sa fie la dispozitia clientilor in orice moment. Fie ca bea o cafea sau comanda un meniu divers, consumatorul are nevoie de o ambianta placuta si de o servire ireprosabila. Orice nemultumire se poate traduce in alegerea concurentei, care ofera servicii mai bune.

In orice moment, nu trebuie sa uitam ca o cafenea nu se conduce singura, ci are nevoie de noi. Relatia noastra cu angajatii, angajamentele asumate si idealurile comune vor contribui din plin la succesul cafenelei mult visate.

Orice ar fi, nu trebuie sa ne descurajam. Lucrurile vor evolua spre bine cat timp vom avea o atitudine pozitiva si vizionara, in care ceilalti sa se poata regasi cu usurinta. Banii cu miros de cafea se vor lasa intorsi cu lopata, iar continuitatea afacerii noastre va depinde doar de noi.

Puteti sa aflati informatii complete referitoare la demararea si administrarea unei cafenele aici!




Tags: cafeneadeschidere cafeneaafacere cafeneaafacere cafeafranciza cafenea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]