Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligativitatea folosirii stampilei - pe cale de a fi eliminata

de Idei de afaceri 13 Mai. 2015 4946
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Incepand cu 1 iulie 2015, obligativitatea stampilei pentru firme va fi eliminata.

Florin Jianu, fostul ministru delegat pentru IMM-uri si turism a declarat ca “Odata cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperita, cred ca pasul logic urmator ar fi cel al simplificarii administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de stampila? Va disparea din Codul Fiscal, dar trebuie o ordonanta de urgenta sau o reglementare ca sa dispara din toata legislatia secundara”.

De asemenea, Dragos Anastasiu a precizat ca stampila va disparea de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de la ministerul de resort.

Romania - depasita de Republica Moldova la acest capitol

Fostul ministru delegat a punctat ca Republica Moldova a facut deja acest pas, depasind Romania la acest capitol.”Nu stiu daca ne putem imagina o Romanie fara stampila, dar e deja o realitate in Republica Moldova. Ne-a luat-o inainte, de trei luni au aceasta reglementare, au scos stampila. Cred ca mai sunt doua tari in UE in acest caz”, a afirmat Jianu.

Codul Fiscal stipuleaza ca: “semnarea si stampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie sa le contina factura”.
In schimb, pentru depunerea situatiilor financiare anuale, firmele trebuie sa stampileze documentele ce trebuie transmise administratiilor financiare.

Acest lucru este reglementat de Ordinul 65/2015 al ministrului Finantelor prin formularele-tip, care prevad in subsol semnatura administratorului si stampila firmei. Tot de stampila este nevoie si atunci cand vine vorba despre chitante. Acest lucru este reglementat tot printr-un ordin al ministrului Finantelor, mai precis cel cu nr. 3512/2008.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: stampilafolosirea stampileicod fiscal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]