Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piciul tau are ADHD? Iata cum poti tu sa il ajuti!

de Adela Simonescu 11 Mar. 2013 3023
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) reprezinta o tulburare ce afecteaza 3-5% dintre copii si mai ales baietii. Afectiunea se manifesta inainte de implinirea varstei de 7 ani si cateva simptome raman de baza in depistarea ei la timp.

Iata cateva dintre simptomele principale in ADHD:

1. Hiperactivitate
Copii hiperactivi se misca neincetat. Sunt plini de energie, insa nu acea energie normala pentru orice pusti distrat. Copilul hiperactiv se catara, alearga, sare, vorbeste excesiv si neclar, ilogic. Mai mult, cel mic trece rapid de la o activitate la alta.

2. Impulsivitate
Copilul intrerupe conversatiile, loveste alti copii, nu are rabdare sa astepte la rand la cumparaturi, la tobogan si nu numai.

3. Deficit de atentie
Cel mic are dificultati in a se organiza, nu asculta si nu urmeaza instructiuni, nu respecta reguli de baza, se concentreaza greu si pentru perioade foarte scurte de timp. Mai mult, uita de teme, pierde lucruri si este usor distras de sunete sau de actiunile celor din jur.

Desigur, acum nu este o cale viabila sa regasim cateva simptome in caracterul celor mici. Este intotdeauna ca un specialist sa il consulte pe cel mic si sa va ofere un diagnostic clar.

Iata ce spun specialistii din domeniu, cu privire la ADHD:

"Pentru un copil cu ADHD, sunetele, imaginile si gandurile se schimba cu repeziciune, precum scenele dintr-un film derulat pe “repede-inainte”. El nu se poate concentra, sare de la o activitate la alta, este intr-o continua agitatie incat, adesea, nici nu observa ca persoana de langa el ii vorbeste…

Un copil cu ADHD nu reuseste sa stea linistit, sa isi propuna sa faca ceva, sa duca lucrurile la bun sfarsit, sa asculte de solicitarile parintilor sau chiar sa fie complet constient de ceea ce se intampla in jurul lui.

In unele situatii se intampla insa sa actioneze normal, exact ca si ceilalti copii, ceea ce ii determina pe parinti si pe invatatori sa creada ca el, copilul, detine controlul asupra propriului comportament. Nimic mai gresit: aceste episoade de normalitate sunt imprevizibile si il iau prin surprindere chiar si pe copil."


Iata o serie de aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand celui mic i sa pus diagnosticul de ADHD. Nu este capatul lumii si nu trebuie sa privim acest eveniment ca pe unul catastrofal. Ce putem noi, ca parinti, sa facem este sa ne asiguram ca ne-am inarmat cu toate cunostintele care ne ajuta sa trecem cu bine prin aceasta afectiune, sa o tinem in frau si sa ii limitam efectele.

La urma urmei, invatati nu ne nastem si intotdeauna invatam. Acestui scop serveste si ghidul proaspat lansat, "Ghid practic pentru parinti: cum sa-ti ajuti copilul cu ADHD". Va ofera informatii esentiale referitoare la aceasta afectiune, cauzele aparitiei, date statistice, diagnostic, simtome si semne, tratament si terapie, dieta si chiar date referitoare la fundatii si clinici care va pot ajuta!

Aflati mai multe detalii despre acest ghid aici >>> Ghid practic pentru parinti: cum sa-ti ajuti copilul cu ADHD>>>>




Tags: adhdghid practic adhdghid adhdsimptome adhd

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]