Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planifica-ti succesul: Visul unei livezi de vara ...

de Adela Simonescu 04 Aug. 2013 3089
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa iti miroasa in casa a mere proaspete, inca neculese! Asta ar fi asa bine! Si seara sa miroasa perele care au cazut pe jos, pe pamantul usor umed. Tocmai a plouat putin si s-au scuturat perii foarte usor. Au cazut cateva pere, cele din varf, care erau asa de coapte ca puteai sa le faci direct suc sau sa le bagi in placinta. Acum le iei si le vei da bunicilor sa le faca peltea de pere. Cine nu are, sa isi cumpere!

Sau, si mai bine! Cine nu are, sa isi cultive. Asa ca recomandam tuturor! Cultivati-va si voi, plantati si cresteti arbusti fructiferi pe care sa ii valorificati pentru deliciul vostru, al rudelor, prietenilor, colegilor, sefilor si cui mai vreti voi. Si daca va ramane ceva la urma, nu ar fi rau sa vindeti si la poarta casei sau in vreo piata din apropiere.

Ca sa nu va mai spunem ca daca nu v-ati stropit pomisorii si i-ati crescut asa cum spun sefii de la ecologism, vor iesi recolte de fructe BIO. Exact! Fructele acelea de le gasesti pe net in tipla, vandute la bucata, vreo 5 lei marul BIO din Austria!

Si noi romanii putem face la fel. Trebuie doar sa stim ca putem si sa vrem sa putem. Si apoi vom face si banii si vom avea bucuria ca din mainile noastre a iesit hrana sanatoasa pentru copii sanatosi.

Pentru cei interesati sa isi faca livada sanatoasa, iata un ghid esential Ghidul "Trucuri si
sfaturi pentru livada de vis"!


Iata si cateva sfaturi practice extrase din ghidul acesta:

1) “Cea mai ecologica metoda de combatere a insectelor daunatoare este asa-numita «capcana dulce». Astfel, fiecare pom are atasat printre crengi un recipient din plastic umplut pe jumatate cu o solutie de apa cu zahar, care atrage ca un magnet insectele si nu le mai lasa sa scape.”

2) “Intre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii iunie este perioada cea mai critica, in care se pot instala infectii cu conidii, spori ce asigura reproducerea ciupercilor. Trebuie facuta curatenie sub pomi si tocate frunzele, deoarece descompunerea lor duce la distrugerea miceliului, iar riscul de infectie se reduce.”

3) “Prin taierile de rodire se elimina semischeletul lung si subtire, lipsit de ramuri roditoare. Ramurile de rod retinute pentru fructificare trebuie sa fie situate cat mai spre baza semischeletului, intrucat sunt cel mai bine hranite si pot asigura un spor apreciabil de productie.”

4) “Desfundarea terenului (la o adancime de 60-80 cm) este conditia principala de reusita a unei plantatii, deoarece astfel solul se aeriseste si incorporeaza mai bine ingrasamintele. In gradinile familiale terenul se poate pregati doar prin saparea unor gropi mari (1,0 m × 0,8 m) in care pomii sa gaseasca conditii bune de dezvoltare in primii ani de viata.”


Ghidul se comanda de aici >>>>




Tags: pomi fructiferilivada de pomi fructifericum sa iti faci livada

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]