Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri - Cum il proiectam si cui il prezentam?

de Maria Nicutar 25 Ian. 2012 2894
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Planul de afaceri ridica dificultati pentru mine. Am o afacere in domeniul confectionarii de jucarii. Lucrez de la domiciliu si abia acum, in ianuarie, m-am decis sa imi proiectez un plan de afaceri pentru micul meu proiect. As vrea sa stiu ce reguli de baza trebuie sa indeplinesc pentru redactarea unui plan de afaceri corect si cui il voi prezenta?"

Planul de afaceri detine numeroase scopuri si obiective. Antreprenorii pot obtine fonduri europene, credite bancare, investitii financiare din partea "ingerilor", investitii de timp si expertiza din partea expertilor si consultantilor, parteneri de afaceri samd. Cu alte cuvinte, veti fi nevoita sa proiectati un plan de afaceri pornind de la scopurile dvs precise.

Aceasta este prima regula in redactarea unui plan de afaceri eficient: sa stiti cui va adresati pentru a intelege maniera in care trebuie sa va prezentati afacerile sau ideile de afaceri ce asteapta sa fie puse in aplicare.

Chiar si asa, orice audienta ati avea si careia ati dori sa ii prezentati planul dvs de afaceri, nici dvs nu ar trebui sa va conduceti afacerile fara unul la indemana. Nimeni nu spune ca il veti folosi intr-o baza zilnica, insa orice progres sau regres, orice modificare in bine sau in rau, orice noua decizie luata trebuie sa fie centralizata in cadrul planului de afaceri.

A doua regula este cea a profunzimii cercetarilor. Un plan de afaceri de succes va fi unul nu prea lung si nici prea scurt. In acelasi timp trebuie sa incercati sa nu va plictisiti audienta si nici sa nu aveti un plan de afaceri care sa nu intre destul de mult in profunzime, in detalii vitale.

O ultima regula ne spune sa ne evaluam, sa ne testam planul de afaceri inainte de a-l oferi catre cei carora dorim sa il prezentam. Cooptati un specialist, un profesionist in proiectarea de planuri de afaceri sau consultati un ghid care sa va ofere informatiile in functie de care sa va verificati planul de afaceri. Este recomandabil sa va rugati si o alta persoana care va cunoaste afacerile indeaproape, sa va consulte planul de afaceri si sa caute greseli, sa aduca modificari, imbunatatiri.

Per total, planul de afaceri va trece prin mai multe etape pragatitoare. Nu trebuie sa va asteptati sa detineti o varianta impecabila a planului de afaceri dintr-o singura lovitura, ci in timp. Veti descoperi multiple zone de interes ale planului de afaceri, zone pe care le veti optimiza pentru a va raspunde corect necesitatilor afacerilor dvs.


Tags: plan de afaceriplanul de afaceriplan afaceriafaceriidei de afaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]