Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli esentiale in asigurarea adapostului optim pentru chinchile

de Ideideafaceri.ro 12 Iun. 2011 3407
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chinchilele sunt rozatoare de mici dimensiuni. La maturitate cantaresc intre 400 si 600 de grame si au o lungime de aproximativ 25-30 cm. Marimea lor mica si firea linistita le califica drept oportunitate foarte promitatoare de afaceri. Sunt crescute pentru blana, care este extrem de valoroasa.

Adapostul optim pentru cresterea chinchilelor trebuie sa respecte cateva conditii esentiale:

1.    Custile in care se vor creste animalele trebuie sa fie in permanenta curate si dezinfectate. Blana chinchilelor este sensibila si nu trebuie deteriorata prin contactul cu dejectiile sale. O blana cu cele mai mici defecte este imbosibil de comercializat.

2.    In adapostul chinchilelor trebuie asigurata ventilarea si un sistem termic potrivit pentru temperature scazute. In timpul anotimpurilor calduroase, blana acestor animale are de suferit si isi pierde din textura, luciu si elasticitate. De asemenea, trebuie pastrate valori diferite, dar constante de temperatura in functie de varsta chinchilelor.

Puii au nevoie de o temperatura de aproximativ 17-18 grade, in timp ce chinchilele tinere au nevoie de o temperatura de 5-6 grade.

3.    Custile in care sunt depozitate chinchilele trebuie protejate de insecte, sobolani si soareci.

4.    Custile trebuie sa fie confectionate din material fara asperitati sau obiecte ascutite. Acestea deterioreaza blana chinchilelor. In interiorul spatiilor de depozitare trebuie presarat rumegus proaspat si inlocuit zilnic.

5.    Adapostul trebuie impartit in doua categorii: unul destinat tineretului si unul pentru chinchilele de monta.

6.    Se recomanda achizitionarea de custi si pentru specimenele nou achizitionate pana cand vor iesi din perioada de susceptibilitate de boli. De asemenea, este necesar un spatiu si pentru chinchilele bolnave sau pentru cele care au fatat. Acestea nu mai trebuie lasate langa pui.

7.    Spatiile de depozitare trebuie accesorizate cu adapatoare si hranitoare usor de folosit de catre aceste animale. Adapatoarele sunt sub forma de suzeta si trebuie sterilizate saptamanal. De asemenea trebuie sa detineti si sisteme de colectare a dejectiilor.

Per total, adapostul se poate mentine la standard inalt cu putine resurse si efort minim. Este recomandat sa mai asigurati micutelor animale si cutii speciale in care se pot ascunde atunci cand se sperie si jucarii care se pot rontai. Deloc de ignorat faptul ca chinchila este un animal fricos si sensibil, care isi pierde parul atunci cand este speriat.




Tags: adapost chinchileafaceri chinchile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]