Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Riscul este taxa de admitere pentru antreprenori

de Alexandra Popescu 18 Iun. 2014 2633
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Riscul este usor de inteles, spun unii antreprenori. Acesta este vazut ca o taxa de admitere pentru o recompensa. Pentru ca cineva sa te ajute, trebuie sa il intrebi daca poate. Daca vrei un loc de munca, nu trebuie decat sa aplici. Dar totusi, recompensele mai mari implica riscuri pe masura.

 
Transformarea oportunitatii recunoscute in recompense necesita risc.
Riscul pe care cei mai multi oameni il vad in general este reprezentat de bani. Insa riscul antreprenorial este mai profund si mai nuantat. In primul rand, reputatia lor este in joc. Pe langa risc, ei mai investesc timp si costuri de oportunitate. 
Pentru multi antreprenori, riscul este obstacolul care ii tin deoparte. Pentru acestia, riscul de a pirede 1.000 de dolari din fondurile necesare unui start-up ar putea fi de neconceput. Sau sa abandoneze un loc de munca stabil este, iarasi, un risc extraordinar de mare.
 
Exista si costuri nonfinanciare care se iau in considerare.
Japonia este un exemplu foarte bun pentru acest tip de risc. Acolo, o incercare de afacere fara succes este foarte daunatoare pentru o persoana, cei care nu resusesc fiind obligati sa se mute departe, pentru a nu face de rusine comunitatea lor. Aceasta este o cauza a faptului ca antreprenoriatul de pornire in Japonia este printre cel mai scazut din lume. 
 
O solutie care poate reduce riscul este intr-un cadru de clasa, unde sa se creeze un loc sigur unde studentii sa incerce si sa practice antreprenoriatul. Aici ei vor trebui sa isi asume riscul de a prezenta o idee in fata unei clase intregi, aproximativ 30 de persoane. In schimb, ei invata cum sa evalueze aceste risuri si sa treaca peste ele.
 
Lumea reala nu este simpla. Intreprinderile esueaza. Riscurile si consecintele sunt reale. 
Potentialii antreprenori, indiferent ca se afla intr-o sala de clasa sau la bucatarie, trebuie sa fie clari si obiectivi in legatura cu riscurile de a actiona pe o oportunitate recunoscuta. Asaza-te si scrie-le. Fa evaluari sincere despre costul eforturilor, al zilelor si altele. Gandeste-te ca tot ceea ce ai scris este ca un imprumut pentru ideea ta, unul care nu poate fi platit inapoi.
 
Odata ce ai lista riscurilor, cauta modalitati ca sa o reduci sau sa o gestionezi.
Pentru a reduce riscurile financiare, antreprenorii iau in considerare o noua idee sau un produs si se gandesc sa atraga angels investors sau capital de risc. Din pacate, pentru cei care se afla la inceput, ademenind investitori timpurii, poate fi dificil, consumator de timp si neprofitabil.  Pentru cei mici, prima data ar trebui sa atraga familia si prietenii pentru suport, oameni care sunt la fel de incantati sa investeasca in ideea lor. Cei care fac acest lucru, investitorii, sunt cei care demonstreaza ca au inceredere in tine si in ideea ta.
 
O alta modalitate de a reduce riscurile este obtinerea sfaturilor de la mentori, care pot oferi o perspectiva mai timpurie si o analiza de risc. 
 
In concluzie, inainte de a-ti asuma orice risc antreprenorial, primul pas in aceasta gandire este recunoasterea, analiza si reducerea acestora, daca este posibil.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoririscuri afaceririsc antreprenorialangels investorsmentori afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]