Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretul unei afaceri de succes? Un plan de afaceri bine realizat!

de Alina Constantinescu 31 Dec. 2020 9253
3.92 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cine se realizeaza un plan de afaceri? Surprinzator, insa planul de afaceri il realizezi in primul rand pentru tine! Cu toate acestea, este nevoie de mai mult decat o idee. Sunt necesare argumentele, planificarile, cifrele, datele si faptele.

Multi antreprenori fac greseala sa conceapa planuri de afaceri stufoase si complexe, care nu ating insa elementele cheie. Un plan de afaceri eficient este concis, logic, realist.

Planul de afaceri reprezinta un instrument fara de care nu avem nici cea mai mica sansa sa punem pe picioare o afacere. Si o spunem cu toata seriozitatea, pentru ca daca vrei o afacere solida, cu sanse de viitor, perfect functionala, atunci ai nevoie de investitii serioase in planificare, organizare, rigoare, disciplina.

In randurile de mai jos, iata 3 motive pentru care ai nevoie de un plan de afaceri:

1. Un plan de afaceri aduce in prim-plan detalii legate de avantajele unei afaceri sau ale unei idei de afaceri in paralel cu cele competitoare. Diferentierea este unul dintre cele mai mari si importante secrete pentru succesul in mediul business si doar un plan de afaceri corect proiectat poate sa organizeze aceste date importante.

Iti cunosti concurenta? Cu cine va trebui sa te lupti pentru suprematie pe piata? Prin ce te deosebesti tu de concurenta? Este foarte important sa cunosti toate aceste diferente, altfel nu vei reusi in afaceri.

Va trebui sa pui accentul si pe gama de produse sau servicii pe care doresti sa le detii in portofoliul afacerii. Gandeste-te la viitorul afacerilor si vino cu noi propuneri, actualizandu-ti planul de afaceri cu fiecare ocazie.

Planul de afaceri va ajuta sa ganditi lucrurile temeinic, sa studiati si sa cercetati piata si de asemenea sa priviti ideile dvs. cu un ochi critic.

2. Te ajuta sa monitorizezi si sa evaluezi modul in care afacerea ta se dezvolta, fiind un instrument dinamic, care poate fi modificat pe masura ce acumulezi mai multa experienta si cunostinte.

Planul de afaceri te ghideaza in fiecare etapa de dezvoltare a afacerii. Un plan de afaceri bine realizat te va ajuta sa identifici obstacole si bariere pe care le vei putea astfel evita si, in acelasi timp, vei putea actiona rapid in directia depasirii lor.

3. Nu in ultimul rand, este folosit de antreprenori pentru a atrage capital investitional, imprumuturi si parteneri de afaceri, intrucat planul de afaceri arata daca afacerea ta are potential pentru a face profit. El spune celor din jurul tau – clienti, furnizori, parteneri, finantatori, actionari – ca stii cu certitudine ce ai de facut si modul in care iti vei atinge obiectivele.

Lucrarea "Propriul meu plan de afaceri" prezinta pasii pe care trebuie sa-i parcurgi la intocmirea planului tau de afacere, avand grija ca tu sa nu omiti niciun aspect important pentru succesul afacerii tale.


Tags: plan de afaceriafaceri de succesafaceri profitabileanaliza pieteistrategie de marketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Afaceri profitabile in urmatorii ani. Ce poti face azi?

de Bianca Tila
06 Sep 2023
In 2023 trebuie sa ne concentram pe sustenabilitate ca afacerea noastra sa prospere. In acest fel, piata globala a hainelor second-hand se dovedeste...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]