Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipsuri pentru un plan de afaceri profitabil

de Julian Manescu 01 Nov. 2013 2904
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afacere este unul dintre cele mai importante lucruri, poate elementul esential in dezvoltarea unei afaceri de succes. Desi, este ignorat de multi antreprenori, planul de afacere are rolul de a anticipa succesul si de a diminua riscurile de a da gres, asta daca este bine intocmit.

Ce este business plan-ul?
Business plan-ul este o descriere detaliata a ideii de afacere, cu obiective, scop, analiza SWOT, WBS, analiza financiara, a concurentei, organigrama, planul de investitii si de marketing, analiza riscurilor.

Rolul planului de afacere este de a evalua aspectele legate de economie, cu riscurile aferente, dar si de a descrie si analiza perspectivele pe care le ofera business-ul. Pregatirea si respectarea planului sunt importante pentru orice afacere, indiferent de natura si dimensiunea ei. Insa, daca el nu este realist, te poate conduce spre esec.

Chiar daca te inspiri din planurile altora de afacere, daca te documentezi foarte bine din carti de specialitate, iti recomand sa pui pe hartie propriile tale idei. Iar daca nu iti iese intocmai, atunci apeleaza la specialist.

De ce sa pregatesti un plan de afacere?
In primul rand si cel mai important, planul de afacere defineste foarte clar obiectivul pe care il ai folosind informatii exacte si analize pertinente. Apoi, este un instrument util care iti poate folosi ca prezentare in fata clientilor, partenerilor, investitorilor sau, in cazul in care ai nevoie, bancilor.

Cu ajutorul planului de afacere poti descoperi slabiciunile pe care le are ideea ta. Analiza SWOT (puncte forte, puncte slabe, oportunitati si amenintari) este cea care puncteaza foarte bine aceste detalii.

Ce sa eviti la un plan de afacere!
Stabileste-ti limitele pe termen scurt si lung si proiecteaza in viitor, insa, nu mai departe de un an. Cateodata, planificarea prea indepartata se pierde pe drum. Este esential sa atingi obiectivele pe termen scurt si sa updatezi progresul afacerii la momentul respectiv.

Evita optimismul in afaceri pentru ca te va ajuta sa fii mai conservator in estimarea capitalului necesar, deadline-uri, cheltuieli si profit. Putine sunt planurile de afacere care anticipeaza corect de cati bani ai nevoie pentru start-up si in cat timp poti ajunge la profitul dorit.

Evita limbajul si descrierile greu de inteles. Insa, acorda importanta strategiilor pe care le vei folosi in promovarea afacerii tale.

Nu te baza exclusiv pe unicitatea ideii tale sau pe o anume inventie. Majoritatea celor care au reusit in afaceri sunt cei care si-au planificat bugetul foarte bine si nu cei care au reinventat roata.





Tags: plan de afaceriafaceri de succesprofitabilbusiness planobiectivescop

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Afaceri profitabile in urmatorii ani. Ce poti face azi?

de Bianca Tila
06 Sep 2023
In 2023 trebuie sa ne concentram pe sustenabilitate ca afacerea noastra sa prospere. In acest fel, piata globala a hainelor second-hand se dovedeste...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]