Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 reguli de aur pentru motivarea angajatilor tai!

de Ilinca Dobrescu 06 Ian. 2014 2943
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii nemotivati te costa mult, mai mult decat iti imaginezi. Pastrand in companie angajati lipsiti de motivatie, poti sa vizualizezi cum nivelul de profitabilitate scade. Nu stagneaza, ci scade.

Solutii exista, slava cerului. Acestea sunt principalele strategii de care sa te folosesti pentru a-ti aduce afacerea cat mai aproape de obiectivele impuse pentru 2014. Aceste strategii sunt adevarate parghii de care sa te folosesti, fara efecte adverse.

Iata cele mai importante 3 strategii care te ajuta sa iti tii angajatii motivati:

1. Incepe cu un plan de actiune pentru motivarea angajatilor.
Tine o evidenta a tuturor angajatilor, de la inceputul companiei. Tine evidenta bonusurilor acordate si a nivelului productivitatii lor, cu efectele imediate si cele pe termen lung.

Care sunt angajatii care au suferit cele mai dramatice progrese in viata lor profesionala, angajatii care iti aduc cele mai notabile rezultate pentru binele afacerii tale? Cum sunt acestia motivati? Ce functioneaza in cazul acestora, ar putea functiona si pentru restul.

Fiecare astfel de exemplu trebuie sa fie trecut intr-o evidenta cat mai clara. Filtreaza datele si stabileste cum poti sa iti atingi obiectivele cu privire la motivarea angajatilor.

2. Renunta la manageri. Managerii trebuie sa devina leaderi, psihologi, prieteni, sfatuitori, mentori, coach-i! Nu poti avea angajati motivati daca la carma navei tale stau manageri, persoane care dau ordine si care apoi controleaza rezultatele!

Leaderii, coach-ii, mentorii sunt cei care pot introduce in viata angajatilor lor semnificatia conceptului "SCOP". Daca nu avem un scop clar pentru care facem ceea ce facem, rezultatele vor lasa intotdeauna de dorit.

3. Introdu bonosuri bazate pe nivelul de performanta atins. Este verificat faptul ca un obiectiv tangibil devine o provocare impresionanta pentru orice angajati atunci cand la mijloc exista o recompensa concreta. Nivelul de motivare devine maxim cand la mijloc exista un scop clar. Se poate sa fie vorba despre bani, despre o promovare sau despre o cu totul alta forma de recompensare.


sursa foto:www.freegreatpicture.com


Tags: motivarea angajatilormotivare angajatitehnici de motivare a angajatilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]