Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un plan de afaceri care aduce investitori gramada!

de Victor Oancea 20 Iun. 2012 3354
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri poate fi realizat si cu acest scop destul de clar pentru multi antreprenori. Am demarat o afacere si acum realizam faptul ca avem nevoie de resurse banesti considerabile, capital pe care nu il putem acoperi cu sumele de bani pe care le-am obtine daca ne-am indrepta catre rude, prieteni sau institutii bancare.

Un plan de afaceri care sa atraga sigur investitori gata sa isi infuzioneze capitalul in ideile noastre de afaceri trebuie sa puna accentul pe cateva aspecte esentiale:

1. Cine esti tu si ce anume faci in aceasta afacere?
Descrie-ti cat mai bine ideea de afaceri pe care doresti sa o valorifici sau afacerea pe care deja o conduci si pe care doresti sa o dezvolti.

2. Ce produse si servicii detii in portofoliu, ce beneficii aduc audientei-tinta si cum se diferentiaza de restul celor existente pe piata? Este esential sa realizati un plan de afaceri care sa spuna totul despre produsele si serviciile pe care mizati pentru rentabilitate si profitabilitate. Investitorii aloca un buget serios in directiile din care stiu ca se pot obtine profituri pe termen lung.

3. Ce echipa de specialisti si consultanti detii si cum te vor ajuta acestia sa obtii profit? Un plan de afaceri care atrage investitori trebuie sa detina o sectiune detaliata referitoare la echipele de angajati care vor duce la buna indeplinire sarcinile care vor aduce o afacere mai aproape de succes, de profituri consistente si de lunga durata.

4. Cine sunt competitorii tai si pe ce strategii mizezi in incercarea de a-i devansa si castiga suprematia pe nisa sau subnisa in cadrul careia te dezvolti?

5. Ce misiune, viziune, obiective pe termen lung si obiective pe termen scurt detii? Investitorii nu vor infuziona capital banesc in cadrul unei afaceri care merge "la noroc", in bataia vantului. Vor investi bani intr-o afacere organizata, ordonata, ale carei actiuni sunt gandite si planificate.

6. Ce profit vei obtine cu aceasta afacere si care este ponderea care va reveni investitorilor care te vor sustine cu sumele de bani necesare?

Pe scurt, acestea sunt cele mai importante sase aspecte pe care trebuie sa pui accentul in cadrul unui plan de afaceri care sa atraga investitorii de care ai nevoie.

Pentru cei care doresc sa isi realizeze, pe cont propriu sau alaturi de specialisti, un plan de afaceri cat mai corect si complet, exista un ghid esential "Propriul plan de afaceri". Ghidul este disponibil pentru comenzi si aici!


Tags: plan de afaceriafaceriplan afaceriplan de afaceri investitori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]