Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreti sa construiti o afacere profitabila? Planul de afaceri este cheia succesului!

de Idei de afaceri 22 Iul. 2020 5239
3.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Importanta unui plan de afaceri bine intocmit este vitala pentru bunul mers al afacerii. Astfel, dumneavoastra veti stii cum sa va administrati afacerea si cum sa obtineti fonduri sau credite.

De ce este atat de important sa intocmiti un plan de afaceri bun? In primul rand ca sa clarificati, cu cifre cat mai realiste si calcule, daca proiectul in care vreti sa investiti chiar merita, are potential financiar. In al doilea rand, ca sa puteti atrage surse de finantare, convingand investitorii ca afacerea este viabila si profitabila.

Pentru a evalua cat mai realist viabilitatea ideii si a solutiei concepute, cat si pentru castigarea increderii finantatorului (daca este cazul), intrebarea de baza la care planul de afaceri trebuie sa raspunda, inainte de a intra in cifre, este: "De ce produsul/ serviciul oferit ar avea succes?". Raspunsul la aceasta intrebare incepe cu o analiza temeinica, sustinuta de date concrete, a pietei: cererea (segmente targetate, dimensiune, putere de cumparare si interes pentru produsul/ serviciul oferit) si concurenta (dimensiune, tehnologii si costuri, preturi, cotele de piata ale principalilor jucatori, strategii de promovare si vanzare, brand etc.).

Aceasta analiza trebuie completata cu cea a capacitatii proprii de a oferi produsul/ serviciul: resurse si tehnologii necesare producerii, promovarii si vanzarii lui. Urmeaza identificarea elementelor de diferentiere, adica acele elemente care il vor face pe cumparator sa aleaga produsul vostru. Asadar, raspunsul la intrebarea "De ce produsul va fi cumparat?" este obtinut prin corelarea a trei factori: piata (cu cerere si concurenta), capabilitati proprii si elemente de diferentiere. Din aceasta analiza rezulta si cifrele folosite ulterior pentru partea financiara.

Lucrarea "Propriul meu plan de afaceri" prezinta pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti la intocmirea acestuia, avand grija sa nu omiteti niciun aspect important pentru succesul afacerii dumneavoastra:
 
- descrierea si prezentarea afacerii
- planificarea operatiunilor si a productiei
- planificarea necesarului de resurse umane
- planificarea financiar – contabila a afacerii
- managementul riscurilor
- legislatie specifica infiintarii unei firme
- strategii de marketing potrivite

Va este facilitata astfel, intocmirea rapida corecta si completa a planului afacerii dumneavoastra!
Comandati acum lucrarea pe CD Propriul meu plan de afacere! Deschide noi perspective favorabile afacerii dumneavoastra! Pentru ca succesul afacerii depinde de actualizarea continua a acestuia!



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: plan de afaceriafacere profitabilaafacere de succesconcurentastrategie de marketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
15 Feb 2023
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Concurenta. Plan de business

de Idei de afaceri
16 Aug 2022
Concurenta este formata din concurenti directi primari, concurenti secundari, concurenti indirecti si concurenti potentiali. Toti acestia trebuie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]