Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai bogati 5 oameni din lume si afacerile lor din Romania

de Florin Amariei 05 Iun. 2018 2628
4.07 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Poate nu suntem pe scena mondiala a inovatiei sau printre cele mai bogate tari din lume, insa in Romania cei mai bogati 5 oameni ai lumii au afaceri. Sa vedem care sunt acestea.

Jeff Bezos, Amazon
Amazon este unul dintre liderii mondiali care nu au ales Bucurestiul la intrarea pe piata locala. Gigantul american a dezvoltat un centru de servicii la Iasi, care a ajuns in 2017 la afaceri de 155,6 mil. lei, in crestere cu 45% fata de 2016, conform datelor de la Finante. Profitul net a inregistrat o crestere si mai mare, de aproape 90%, ajungand astfel la 9,2 mil. lei. Amazon a infiintat centrul de la Iasi inca din 2005, acesta avand in prezent patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imaging, si un total de aproape 1.000 de angajati.
 
Dupa Iasi, noul pariu al celui mai mare retailer online este pe Bucuresti, unde grupul a inaugurat in mai un nou sediu al Amazon si AWS (Amazon Web Services), care gazduieste un nou centru de inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a solutiilor lingvistice pentru Alexa, dar si testare a produselor Alexa, toate fiind implicate in dezvoltarea, inovarea solutiilor tehnologice si consolidarea operatiunilor de pe site-ul Amazon. Pentru acest centru, Amazon cauta in prezent peste 650 de angajati.
 
Fondatorul Amazon, in varsta de 54 de ani, are o avere de 133 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, care realizeaza un index zilnic al celor mai bogati oameni de pe planeta. Amazon a avut in 2017 venituri de 178 de miliarde de dolari, arata aceeasi sursa.
 
Bill Gates, Microsoft
In primul rand, Microsoft este actionar la Fondul Proprietatea. Tare, nu? Fondatorul Microsoft, in varsta de 63 de ani, a achizitionat in 2003 antivirusul RAV produs de compania romaneasca GeCAD Software, tranzactie care il aducea pentru prima data in prim-plan pe Radu Georgescu, fondatorul GeCAD. Dincolo de aceasta tranzactie, Microsoft este unul dintre veteranii industriei locale de IT&C. In ultimii ani, numele companiei americane apare in mai multe dosare de coruptie, in care fosti sefi ai companiei in Romania sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu zeci de milioane de euro. Bill Gates are, potrivit Bloomberg, o avere de 93,6 miliarde de dolari si este al doilea om din lume ca avere dupa fondatorul Amazon. Miliardarul american a condus insa mai multi ani la rand topul bogatilor lumii.
 
Warren Buffet, Lubrizol
Lubrizol este doar una dintre companiile care fac parte din Berkshire Hathaway, imperiul controlat de Warren Buffett, care aduna peste 60 de firme active in domenii precum constructii, incaltaminte, baterii (Duracell), mobila sau produse alimentare. Compania Lubrizol Romania a fost inregistrata in octombrie 2015, in Bucuresti, avand ca actionar compania Lubrizol Oilfield Solutions, inregistrata in SUA. De altfel, si provenienta fondurilor cu care a fost facuta majorarea de capital din februarie este tot SUA.
 
Warren Buffett este un investitor, om de afaceri si filantrop american, care se afla printre cei mai bogati oameni ai planetei, fiind recunoscut si pentru stilul sau de viata modest, in ciuda averii imense pe care o detine. Potrivit Bloomberg, Buffett este al treilea antreprenor din lume ca avere cu 83 de miliarde de dolari.
 
Bernard Arnault, Carrefour
Carrefour, reteaua de magazine in care Bernard Arnault este al doilea cel mai mare actionar ca marime, este al doilea mare grup din comertul local, cu magazine care acopera mai multe formate. Carrefour, primul jucator strain care a pariat pe consumul din Romania, cu un hipermarket deschis in 2001 in cartierul bucurestean Militari, s-a apropiat anul trecut de afaceri de 2 mld. euro in Romania, potrivit estimarilor. Grupul are peste 17.000 de angajati in retail. Printre brandurile construite de miliardarul francez care se regasesc si pe piata locala se mai numara Sephora sau Louis Vuitton. Bernard Arnault a devenit in aprilie anul acesta cel mai bogat om din Europa, dupa ce grupul Christian Dior a inregistrat vanzari record, transformandu-l in al patrulea om din lume ca avere si depasindu-l astfel pe Amancio Ortega in topul miliardarilor lumii. In acest moment, averea francezului se ridica la 70,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
 
Mark Zuckerberg, Facebook
Facebook are in Romania aproximativ 10 mil. de utilizatori, dintre care 1,7 mil. sunt din Bucuresti. Facebook nu are, ca Google, o companie in Romania. Cele doua companii domina impreuna piata de publicitate online si extrag aproximativ 80% din banii cheltuiti pe plan local pentru reclame pe internet, conform estimarilor agentiei Initiative Media.
 
Mark Zuckerberg a pus bazele Facebook in timpul facultatii, astfel ca acum, la 34 de ani, a ajuns sa detina o avere neta de 74 de miliarde de dolari, potrivit presei americane, ceea ce inseamna ca a castigat in medie 5,97 milioane de dolari pe zi.
 
In 2017, Facebook a avut venituri de 40 mld. dolari, cu un profit de 15 mld. dolari. In 2007, cand a aparut, a avut incasari de 153 mil. dolari, cu o pierdere de 138 mil. dolari.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cei mai bogati oameni din lumeafaceri mari in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]