Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere profitabila de familie - taiteii de Ardeal

de Idei de afaceri 09 Sep. 2014 6364
4.06 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma cu 20 de ani, intr-o localitate din judetul Satu Mare, se nastea, in casa familiei Hutton, o mica afacere: producerea taiteilor de casa. Startul a fost modest, intr-o mica incapere, unde cinci persoane, toti membrii familiei Hutton, produceau manual, in fiecare zi, circa 20-25 kg de taitei.

Taiteii de casa aveau trei forme diferite, specifice zonei: romburi si frunzulite. Comercializarea acestora se facea preponderent in lantul magazinelor locale Alimentara, cam singurele magazine de profil din acele vremuri.
 
Apoi, au aparut primele solicitari pentru taiteii „de nunta“: taitei marunti, in forma de romburi, pentru supa de pui. Acestia au fost facuti dupa metodele traditionale, cu faina de calitate si oua proaspete, fara apa. „Doar nu vrei sa le pui invitatilor tai orice pe masa. O data-i nunta copiilor! Si asa le-a ramas numele: «taitei de nunta», marca inregistrata Hutton”, a explicat Richard Hutton.

Treptat, in anii urmatori, ca sa-si usuteze munca si sa-si creasca productivitatea, antreprenorul a cumparat un malaxor, o masina de laminat aluatul, un uscator si o presa noua pentru aluat, italiana.
 
Afacerea a crescut si pe la sfarsitul anilor ’90, solicitarile nu mai conteneau, productia ajunsese la circa 1.000 kg pe zi, iar spatiul disponibil in curtea casei parintesti nu mai era de ajuns. 
 
Cu mari eforturi financiare pentru acea vreme, Richard Hutton a optat pentru achizitia unui teren la periferia orasului Satu Mare, unde a demarat constructia unei hale mai mari.
 
Hutton a ajuns cel mai mare producator de paste din Ardeal si printre primii 10 din Romania. Richard Hutton, proprietarul afacerii care ii poarta numele, si-a castigat renumele de „un Guido Barilla de Satu Mare.“
Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com

Taiteii de acasa au mare succes printre cei plecati la lucru sau definitiv in alte tari

"Gama de produse Hutton are mare succes printre cei plecati la lucru sau definitiv in alte tari (Austria, Germania, Spania, Portugalia, Statele Unite, Canada si chiar Australia) si care, cu ocazia vizitelor periodice la rudele ramase in tara nu uita sa treaca sa se aprovizioneze cu ceva bun, cu taitei „de-acasa”, asta pe langa o tuica buna si alte-cele. 

Iar faptul ca fac loc intre bagaje si transporta taiteii nostri pe asemenea distante ne pica tare bine si dovedeste ca facem bine ce facem", se arata pe site-ului www.pastehutton.ro.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: idei de afaceriafaceriafacere de familietaiteihutontaitei hutonpaste huton

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.06 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Top Sport: Cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro

de Bianca Tila
18 Aug 2022
Top Sport estimeaza o cifra de afaceri de peste patru milioane de euro. In a doua jumatate a anului curent a reusit sa se incadreze in graficul...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Afacerile de pompe funebre, profitabile si in 2021

de Florin Amariei
16 Nov 2021
O analiza releva ca afacerile de pompe funebre au fost profitabile si in 2021, iar trendul pozitiv va continua. Atingerea acestei cifre de afaceri...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]