Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Folosesti Facebook pentru afacerea ta? Iata 7 lucruri pe care nu le poti face ca antreprenor

de Andrioae Ruxandra 04 Sep. 2014 4636
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca esti proprietarul unei mici afaceri, probabil ca esti deja activ in social media, iar in caz ca nu, ar fi bine cel putin sa te gandesti sa devii activ. Fie ca platforma ta favorita este Facebook, Twitter sau Google+, exista lucruri pe care trebuie sa le eviti atunci cand vrei sa dezvolti o comunitate bazandu-te pe relatiile create in social media.

 
Iata ce NU este indicat sa faci atunci cand utilizezi social media in afaceriŞ
 
1. A abandona un plan
 
Multi antreprenori devin activi in social media doar pentru ca "trebuie" sau ca oricine o face, uitand de fapt faza cercetarii si a planficarii. Ca orice alta activitate de marketing, este nevoie de timp pentru a cunoaste retelele in care vei activa, pentru a atinge obiective inteligente in propriul tau interes si pentru a dezvolta un plan de actiune pentru atingerea scopurilor afacerii.
 
2. A minti sau a induce in eroare
 
Retelele de socializare se comporta ca un joc de popularitate. Sunt persoanele "cool", sunt grupurile arhi-cunoscute care si-au facut fani si persoanele care nu prea au treaba cu restul celor implicati. Poate fi tentant sa creezi o persoana falsa sau sa fii mai putin autentic decat 100% original in ceea ce priveste distribuirea informatiilor pe Facebook, de exemplu, doar ca sa iti poti creste popularitatea. Nu este o idee buna si nu numai ca iti va afecta reputatia, dar si brandul pe termen lung.
 
3. A ignora in general
 
Purtandu-te ca si cand ai fi singura persoana din domeniul tau va duce rapid catre un esec. Chiar daca prezenta ta in social media este pentru ca brandul tau sa fie in regula si nu pentru tine personal, o sa descoperi ca vei fi mai interesant atunci cand vei adauga putina personalitate in interactiunile tale. 
 
4. Spamarea fanilor si a cercurilor de prieteni
 
Spamul nu este doar pentru e-mail, ci si pentru social media. Poti deranja fanii sau prietenii din cercurile tale online prin repetarea excesiva a unor mesaje sau a unor postari care nu au nicio legatura cu tine. Nu trimite virusi oamenilor care ti-au dat like sau follow.
 
5. A fi vulgar, insuportabil si agresiv
 
Unul dintre cele mai mari pericole existente in social media, mai ales in cercurile de afaceri, este momentul in care oamenii isi ataca competitorii prin intermediul invectivelor si printr-o atitudine agresiva. Cand utilizezi social media pentru afacerea ta, este vital sa ramai neutru si sa eviti tentatia de a te razbuna si de a arata in public cat de nervos esti. In cazul in care ai angajati care se ocupa si de social media, ar trebui sa le spui ce au voie sa posteze si ce nu.
 
6. A distribui mult mai mult decat este necesar
 
Cand utilizezi social media pentru afacere, trebuie sa lasi putin din personalitatea ta sa iasa la iveala, pentru ca este o modalitate buna de a purta discutii si de a lega prietenii. Totusi exista o linie subtire intre a fi implicat intr-o discutie si in a imparti mult prea multe lucruri. Lucrurile mai personale se spun in mesajele private, nu in vazul tuturor.
 
7. A te promova pe tine insuti in permanenta
 
Propria promovare si promovarea afacerii tale este partea acceptabila a motivului pentru care esti prezent in social media, dar instrumentele de promovare difera. In timp ce ar trebui sa impartasesti experientele tale si valoarea afacerii tale, a produselor si serviciilor tale. 
 
Retine faptul ca exista diferite tipuri de a utliliza social media si nu exista reguli speciale, trebuie doar sa eviti aceste 7 lucruri care pot dauna imaginii tale si a afacerii.
 
Sursa: sbinformation.about.com
 
 


Tags: afacerimarketingmarketing afacerisocial mediafacebookpromovare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Facebook si Instagram au luat o decizie. Noi restrictii pentru tineri

de Bianca Tila
10 Ian 2024
Meta a decis sa introduca noi restrictii pentru tineri, pe fondul efectelor negative ale retelelor sale sociale. In acest sens, compania a decis sa...

Meta isi antreneaza AI-ul cu ajutorul postarilor publice de pe Facebook si Instagram

de Bianca Tila
02 Oct 2023
Functiile de inteligenta artificiala pe care Meta urmeaza sa le implementeze folosesc un model lingvistic antrenat pe baza continutului public....

Facebook depaseste un prag important de performanta. Platforma trece de 3 miliarde de utilizatori pe luna

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Compania-mama a Facebook anunta depasirea unui prag important de performanta. Platforma sociala este folosita in fiecare luna de peste 3 miliarde de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]