Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta social media pentru afaceri de succes!

de Adela Simonescu 18 Feb. 2012 4497
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Social media a devenit una dintre componentele fara de care afacerile detin sanse mult mai mici de a se transforma in afaceri de succes. Cunoastem si exemple de idei de afaceri care au prins radacini direct in social media si s-au dezvoltat cu ajutorul retelelor de socializare sau prin blogging.

In prezent se pune mare accent pe social media datorita necesitatii concrete de socializare. Consumatorii au nevoie de socializare, de interactiune, de sfaturi si indrumari. Afacerile, in acelasi timp, au nevoie de oportunitati viabile prin intermediul carora sa isi faca cunoscute serviciile si produsele intr-o maniera cat mai bine umanizata, pe un ton si printr-un continut cat mai apropiat de cel sustinut si acceptat de consumatorii ideali, de audienta tinta.

De aceea ne indreptam catre retelele de socializare si catre blogging. Ambele reprezinta instrumente utile in mainile antreprenorilor pregatiti sa isi duca afacerile cu un pas mai in fata, catre o perioada in care mediul business trece spre eficienta maxima.

Social media ne mai mentine activ interesul si datorita oportunitatii de colectare de feedback. Consumatorii sunt mai dispusi sa ofere informatii valoroase pentru noi, plangeri si nemultumiri, sugestii si sfaturi atunci cand ii abordam  intr-un climat familiar si prin intermediul unor reprezentati cu abilitati de socializare si interactiune.

Nu in ultimul rand, social media reprezinta unealta care ne aduce eficienta in afaceri si datorita faptului ca este mai mult decat vital sa ne urmam clientii si potentialii clienti in mediile in care acestia petrec timp considerabil.

Un mesaj, o componenta video, un articol sau un anunt de concurs, toate au sanse de a se transforma in continut viral prin intermediul retelelor de socializare. Rapiditatea cu care se propaga mesajul in cadrul unei retele de socializare este unul dintre elementele pe care ne bazam in mod considerabil pentru a ne promova serviciile si produsele din portofolii.

Chiar si asa, beneficiile social media vin doar pentru cei care isi planifica cu atentie si cu ajutorul strategiilor corecte incursiunea si activitatea in cadrul unei retele de socializare sau in blogging. Este nevoie de strategie, de organizare, de un plan bine pus la punct, de consecventa si de profesionisti pregatiti sa ne construiasca o reputatie de succes.


Tags: social media afaceriretele de socializare afaceriblogging afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Succes in afaceri: TikTok Now

de Bianca Tila
22 Sep 2022
TikTok isi continua ascensiunea, desi noua optiune lansata este o copie fidela a aplicatiei BeReal, TikTok Now se numara printre cele mai populare...

Facebook introduce reguli noi pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Ian 2021
Reteaua sociala Facebook introduce o serie de reguli noi pentru afaceri, printre care se numara si renuntarea la like-uri. Schimbarile la paginile...

Afacerile pe care Facebook le va prioritiza in Europa

de Florin Amariei
09 Apr 2019
Nicola Mandelsohn, responsabila Facebook pentru intreaga Europa, spune ca urmeaza cateva schimbari drastice pe care compania si le asuma si vorbeste...

Top 10 Idei de promovare pentru campaniile de Social Media ale unei afaceri

de Camelia Diaconu
07 Ian 2019
Social Media a devenit locul ideal de promovare al oricarui tip de business. Ofera o gama variata de oportunitati de promovare, singura conditie este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]