Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intervalul orar perfect pentru a folosi social media

de Alexandra Popescu 16 Apr. 2014 3226
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O cercetare LinkedIn arata ca 81% din afacerile mici sunt concentrate pe social media, iar 94% dintre ele folosesc asta in scopuri de marketing. Social media a devenit din ce in ce mai prezent, iar mai toate companiile mici folosesc Facebook si Twiter ca principale platforme de comunicare, uneori mai mult decat propriile site-uri. Poate si din cauza ca aceste doua platforme sunt si cele ma folosite si accesate dintre toate.

Social media ajuta foarte mult companiile sa se dezvolte. 91% dintre companii sustin ca s-a dezvoltat contient, iar bugetul lor a crescut cu trei sferturi in decursul anului trecut. Intreprinderile mici vad social media ca pe o pista de lansare. Nu prea se ocupa de aspectele firmei lor, fiind mult mai interesati ca aceasta sa fie cunoscuta, sa aiba impact si sa ia avant. 
 
Social media, insa, are si anumite chichite de care trebuie sa tinem cont. Multi antreprenori nu tin cont cand sa posteze pe o astfel de retea, ci doar tin cont de ce trebuie postat, unde si de ce. Chiar daca ai cel mai bun continut, ora la care postezi s-ar putea sa nu fie cea potrivita, iar clientii sa nu iti viziualizeze postarea. 
 
SumAll.ro, firma care ofera o analiza a datelor pentru diferite companii, a analizat fiecare retea de socializare si a obtinut intervalele orare pe care poti posta pe fiecare, astfel incat sa ai impact.
 
- Twiter are intervalul de impact intre orele 1 si 3 PM
- Facebook este activ intre 1 si 4 PM
- Tumblr intre 7 si 10 PM
- Instagram are trafic mai mare intre 5 si 6 PM
- Pinterest intre 8 si 11 PM
- Google+ este active intre 9 si 11 AM
 
Conform datelor, twiterii isi impartasesc gandurile dupa-amiaza in general. Pe facebook stau, de obicei, oamenii care au o zi de munca mai usoara, iar timpul liber il dedica acestuia. Pe Tumblr timpul sa citesti bloguri mici este mai mare, asa ca aici cele mai bune ore sunt acelea in care oamenii nu lucreaza. Pinterest, insa, este mult mai activ in weekend, asa ca atunci trebuie sa accentuam postarile. 
 
Toate aceste date sunt facute in functie de oamenii care lucreaza si in functie de orele la care ei sunt activi pe retelele de socializare. In cazul studentilor, lucrurile stau putin diferit, acestia nu mai au orele de munca intre 9 si 5, iar timpul petrecut pe aceste retele este mai mare. In special seara studentii folosesc social media in diferite scopuri. 
 
Antreprenorii ar trebui sa tina cont de aceste ore pentru ca munca lor sa fie vizualizata si apreciata, iar oamenii sa fie conectati cu ei in permanenta. De asemenea, si continutul trebuie sa fie unul bun, care  sa atraga, ca altfel oamenii nu vor mai dori sa acceseze site-ul tau daca sunt dezamagiti. Trebuie sa ii tii mereu conectati, sa le transmit ceea ce este intresesant si ii captiveaza pentru a creste. Desigur, exista si exceptii.

 


Tags: afacerisocial mediaretele de socializarefacebooktwiter

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Facebook vrea sa inchida sectiunea de stiri

de Bianca Tila
01 Mar 2024
Sectiunea dedicata stirilor din Facebook va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia. Meta vrea sa se distanteze de acest...

Facebook si Instagram au luat o decizie. Noi restrictii pentru tineri

de Bianca Tila
10 Ian 2024
Meta a decis sa introduca noi restrictii pentru tineri, pe fondul efectelor negative ale retelelor sale sociale. In acest sens, compania a decis sa...

Meta isi antreneaza AI-ul cu ajutorul postarilor publice de pe Facebook si Instagram

de Bianca Tila
02 Oct 2023
Functiile de inteligenta artificiala pe care Meta urmeaza sa le implementeze folosesc un model lingvistic antrenat pe baza continutului public....

Facebook depaseste un prag important de performanta. Platforma trece de 3 miliarde de utilizatori pe luna

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Compania-mama a Facebook anunta depasirea unui prag important de performanta. Platforma sociala este folosita in fiecare luna de peste 3 miliarde de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]