Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Social Media - Factorul declansator pentru vanzari in afacerile profitabile

de Maria Nicutar 29 Oct. 2011 3755
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu sunt putini cei care au inteles puterea, forta din spatele social media. Sa privim putin catre marile companii care au ales sa isi promoveze brandul, produsele si serviciile prin intermediul retelelor de socializare. Desi si-ar permite sa se implice in alte campanii de promovare mai complexe, prin advertising in alte canale, cei mai grei din mediul business aleg sa se indrepte cu pas hotarat catre social media.

Afacerile devin profitabile destul de greu in ziua de astazi. Privim, pe de o parte, catre reticenta clientilor fata de mesajele de promovare. Pe de alta parte, privim catre multitudinea de competitori care apar in fiecare zi si in ritm crecand.

Sansele de succes devin destul de mici pentru cei care nu reusesc sa isi faca loc in amalgamul de business-uri si sa iasa la suprafata pentru a fi observati de audientele lor tinta.

Problema este destul de grava, avand in vedere faptul ca nicio afacere nu va da de succes si nu se poate transforma intr-o afacere profitabila cat timp nu beneficiaza de promovare.

Unul dintre cele mai importante beneficii in afacerile care aleg sa isi promoveze imaginea, produsele si serviciile prin intermediul retelelor de socializare este cel al utilizarii tehnicilor de marketing “din-gura-in-gura” si al tehnicilor de marketing viral.
Aceste doua unelte devin unele dintre cele mai eficiente arme de lupta importriva competitiei.

Ambele isi dovedesc performantele si totul se observa in nivelul vanzarilor care poate atinge cote ametitioare si totul intr-un interval foarte scurt de timp. In mod concret, interactiunea este vitala pentru a dobandi o baza de clienti activi.

Cei mai multi cauta sa relationeze cu alti semeni de-ai lor, persoane care ii pot indruma in directiile potrivite atunci cand doresc sa achizitioneze un produs sau sa utilizeze un serviciu.

Cum ar fi daca milioane de oameni care nu au legatura cu compania dvs ar vorbi de bine produsele si serviciile pe care le detineti in portofoliu. Adevarul este ca 100 de utilizatori care va promoveaza afacerile prin intermediul retelelor de socializare fac mai mult decat pot face 1000 de agenti de vanzari.

Solutia sta in controlul informatiei care se raspandeste in cadrul retelelor de socializare, intrucat nu toate vestile sunt vesti favorabile si unele trebuie rezolvate cat mai rapid cu putinta.


Tags: social mediaafaceriafaceri profitabileretele socializarepromovare social media

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Succes in afaceri: TikTok Now

de Bianca Tila
22 Sep 2022
TikTok isi continua ascensiunea, desi noua optiune lansata este o copie fidela a aplicatiei BeReal, TikTok Now se numara printre cele mai populare...

Magazin online. Promovarea prin Social Media

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Platformele sociale tind sa aiba o influenta tot mai mare in eCommerce-ul de astazi, principalul factor fiind increderea in recomandarea unui produs...

Facebook introduce reguli noi pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Ian 2021
Reteaua sociala Facebook introduce o serie de reguli noi pentru afaceri, printre care se numara si renuntarea la like-uri. Schimbarile la paginile...

Afacerile pe care Facebook le va prioritiza in Europa

de Florin Amariei
09 Apr 2019
Nicola Mandelsohn, responsabila Facebook pentru intreaga Europa, spune ca urmeaza cateva schimbari drastice pe care compania si le asuma si vorbeste...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]