Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retea sociala pentru studenti si tineri absolventi

de Marian Curelaru 09 Apr. 2014 3182
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Wizbii este prima retea sociala profesionala destinata studentilor si tinerilor absolventi licentiati. O retea creata in 2010 de catre studenti pentru studenti. La rascrucea recrutarii online si a campaniei "Angajator de tineri absolventi", Wizbii are ca obiectiv sa favorizeze accesul la locuri de munca si antreprenoriatul in randul tinerilor din intreaga lume.

Cum functioneaza? Pe Wizbii tinerii absolventi isi pot dezvolta propria microretea, pot aplica pentru oferte de locuri de munca sau pot lansa proiecte antreprenoriale. Unele au vazut de altfel lumina zilei, precum Meet My Designer, o platforma de crowdfunding destinata creatorilor de moda.

In prezent, reteaua are peste 450.000 de membri intre 18 si 25 de ani, 2.200 de companii care recruteaza prin intermediul acestei retele si 700 de proiecte pentru crearea de intreprinderi nascute din intalnirea intre tinerele talente.
In fiecare saptamana, Wizbii are circa 200 de noi oferte provenind de la marile intreprinderi, precum SFR, HSBC, Danone, Schneider, Unilever, dar si multe oferte de stagii stimulative in diverse startup-uri.

O parte a modelului de business dezvoltat de Benjamin Ducousso, Emeric Wasson si Romain Gentil, fondatorii Wizbii, se bazeaza pe produse de recrutare si de comunicare pentru companii. Specificul sau este ca acestea sunt adresate exclusiv tinerelor talente. Solutia de recrutare propusa de Wizbii este utilizata in prezent de 2.200 de intreprinderi si este promovata gratuit pentru a imbunatati experienta utilizatorilor si a favoriza viralul. Wizbii constituie un mijloc de comunicare cu o audienta captiva pe care intreprinderile il utilizeaza pentru campanii de marca destinate angajarii.

Pentru a satisface cererea comunitatii si a companiilor cliente, reteaua dezvolta de asemenea operatiuni cross canal, precum cocktail-uri de recrutari private intre o companie si o selectie de membri ai retelei sociale alesi pentru calitatea profilului lor. Proiectele sale antreprenoriale, sprijinite de banci, sunt de asemenea invitate in mod regulat de catre finantatori pentru impartasirea unor serate private.

Fondatorii retelei urmaresc ca obiectiv final sa ajunga la o structura apropiata de modelul de business al consacratelor retele sociale profesionale Linkedin sau Viadeo, cu un plus privind operatiunile cross canal si proiectele, care sunt particularitatea tinerei generatii.


Tags: retea socialawizbiirecrutare onlineantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]