Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un Facebook belgian rezervat companiilor

de Marian Curelaru 28 Mai. 2014 3241
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorul belgian Omer Taki a lansat recent BizToNet, o retea sociala al carei obiectiv este facilitarea schimbului de informatii comerciale de orice fel intre companii, informeaza cotidianul Le Soir.

 
O retea sociala axata pe schimbul de informatii comerciale intre companii, mici sau mari. Un astfel de Facebook pentru societati mai degraba decat pentru indivizi n-ar fi trebuit deja sa existe? Ei bine, nu prea puteam vorbi despre asa ceva pana de curand. Exista LinkedIn, dar acesta vizeaza, in esenta, gestionarea carierelor, iar companiile prezentate au mai mult o simpla pagina "vitrina". Anuarele profesionale online, la randul lor, sunt instrumente cu plata si nu se axeaza pe partajarea de informatii. Convins de existenta unei nise care merita sa fie ocupata, antreprenorul Omer Taki, din Charleroi (Belgia), a lansat recent BizToNet, rodul a doi ani de pregatiri, impreuna cu o echipa de trei informaticieni programatori, un jurist si un specialist in comert. Totul cu fonduri proprii.
 
Obiectivul este simplu: facilitarea schimbului de informatii comerciale de orice fel intre companii "puse in legatura". Exact ca intre "prieteni" pe Facebook.
In cateva saptamani, antreprenorul belgo-turc a convins circa 420 de companii din toate domeniile de activitate sa se inscrie in retea, mici comercianti, horeca, precum si mari societati de servicii. Cateva asociatii profesionale le-au propus ele insele noul instrument membrilor lor.
 
Cele mai multe functionalitati sunt gratuite. In afara de partajarea de informatii sau de publicarea unor mici anunturi, intreprinderile mici si mijlocii pot sa se invite la un seminar sau chiar sa organizeze mici sondaje expres. De asemenea, este posibila vizualizarea pe o harta a tuturor "membrilor" dintr-o zona geografica data.
Prioritatea este de a crea o masa critica inainte de a se finanta prin intermediul unor functii "premium" care dau un plus de vizibilitate produselor si serviciilor sau, mai ales, prin dezvoltarea unei zone publicitare automatizate. Fiecare poate publica aici, prin cateva clicuri, un logo si cateva mesaje cheie, dupa un tarif actualizat.
 
Disponibila in franceza, olandeza, engleza si turca, reteaua BizToNet spera sa convinga 10.000 de companii in urmatorii trei ani, ceea ce reprezinta 1% din intreprinderile din Belgia.
 


Tags: informatii comercialeretea socialacompaniibelgiabiztonet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Twitter lanseaza abonamente pentru companii

de Bianca Tila
31 Mar 2023
Twitter lanseaza abonamente pentru companii. Daca firmele doresc bife speciale pe platforma pentru contul propriu si conturile angajatilor trebuie sa...

Schimbari pentru companiile prezente pe Facebook. Apare un nou serviciu de gestionare

de Florin Amariei
18 Sep 2020
Afacerile sau institutiile care sunt prezente pe serviciile oferite de Facebook au la dispozitie un nou serviciu de gestionare care grupeaza...

Politicile social media, in topul companiilor

de Alexandra Popescu
26 Mai 2014
Stabilirea unei culturi pozitive a companiei este in topul multor directori generali, deoarece aceasta contribuie la construirea afacerii. Insa, acum...

Retea sociala care face invatatul mai distractiv

de Marian Curelaru
20 Mai 2014
Invatatul devine mult mai usor atunci cand esti captivat de subiect. Se pare ca pe acest principiu se bazeaza si reteaua de socializare Brainly, o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]