Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 sfaturi pentru tinerii antreprenori

de Stefania Tale 09 Iun. 2011 5824
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

1. Concentrare la maxim. Multi intreprinzatori tineri simt nevoia sa sara la fiecare "ocazie" care le iese in cale. Oportunitati sunt adesea lupi in blana de oaie. Evita sa fii dat la o parte. Jongland cu mai multi asociati te va dezorienta si iti va limita atat eficienta cat si productivitatea. Fa un lucru perfect, nu 10 lucruri prost.

2.  Cunoaste ceea ce faci. Fa ceea ce stii.



Nu incepe o afacere pur şi simplu pentru ca pare atractiva sau are mari marje ipotetice de profit. Fa ceea ce iti place. Afacerile construite in jurul punctelor forte şi a talentelor tale va avea o sansa mai mare de succes. Nu este important numai sa creezi o afacere profitabila, ci, de asemenea, este important sa fii fericit de gestionarea si de crestere ei in fiecare zi. Daca inima ta nu este în ea, nu vei avea succes.

3.  Spune-o în 30 de secunde sau nu o spune deloc.

De la o intalnire intamplatoare cu un investitor pana la un client curios, sa fii intotdeauna gata sa ii prezinti afacerea ta. Spune care este scopul tau, serviciile si telurile intr-un mod clar si concis. Adapteaza mesajul persoanei careia te adresezi. Mai putin este întotdeauna mai mult.

4.  Afla ceea ce stii, afla ce nu stii si totodata afla cine stie ce nu stii tu.

Nimeni nu stie totul, asa ca nu te arata tu ca unul care le stie pe toate. Inconjoara-te cu consilieri şi mentori care te vor ajuta sa devi un lider mai bun si om de afaceri. Gaseste oameni de succes, cunostinte cu care sa iti impartasesti interesele si obiectivele comune de afaceri si care atrag valoare pentru tine pe termen lung.

5.   Poarta-te ca un startup.

Uita de birouri de lux, masini rapide si conturile "grase" de cheltuieli. Portofelul dvs. este compania dvs. Antrezeaza-te si perfectioneaza-ti arta de a fi frugal. Analizeaza fiecare venit si verifica de trei ori fiecare cheltuiala. Menţine la un nivel minim costurile fixe si gestioneaza-ti eficient fluxul de numerar.

6. Invata „sub foc”.

Nici o carte de afaceri sau plan de afaceri nu poate prezice viitorul sau sa te pregatesca integral pentru a deveni un antreprenor de succes. Nu exista nici un astfel de lucru ca planul perfect. Nu exista nici un drum perfect sau unul mai puţin calatorit.

Nu sari niciodata intr-o afacere noua, fara o analiza sau o planificare atenta, dar nici nu astepta cateva luni sau ani pentru a intra intr-o afacere. Vei deveni un antreprenor  de succes atunci cand esti "trecut prin foc". Cel mai important lucru pe care il poti face este sa inveti din greselile si sa nu faci aceeasi greseala de doua ori.

7.  Nimeni nu-ti va da bani.

Acesta este adevarul. Nimeni nu va investi in tine. Daca ai nevoie de sume mari de capital pentru a lansa o afacere, du-te înapoi si analizeaza. Gaseste un punct de plecare in loc de un punct final. Reface planurile scumpe si cheltuielile grandioase. Simplifica idea pana cand este gestionata ca o afacere in stadiu incipient. Gaseste modalitati mai putin costisitoare de a manageria afacerea ta. Demonstreaza-ti valoarea inainte de a cere investitii. In cazul in care conceptul tau este de succes, sansele de a majora capital de la investitori se vor imbunatati dramatic.

8. Fii sanatos.

Nu, nu este un sfat de la mama ta. Cu toate acestea, iti promit ca vei fi mult mai productiv atunci cand ai mai multa grija de tine. Spiritul antreprenorial este un stil de viata, nu un job de la 9 la 5. Lucrand pana la  epuizare te va costa mult si te va face mai puţin productiv. Nu veni cu scuze. Mananca sanatos, fa sport  si gaseste timp pentru tine.

9.  Nu cadeti victima propriei strategii de business.

Impresioneaza prin actiuni nu prin vorbe. Sustine afacerea ta cu entuziasm, dar si cu bun gust. Evita adevarul exagerat si atinge telurile cu certitudini. Pe scurt, pune-te pe Facebook sau taci.

10. Afla primul cand sa renunti.

Contrar credintei populare, un capitan inteligent nu merge in jos cu nava. Nu merge ca un nebun in misiune de dragul egoului. Afla cand e timpul sa mergi pe jos. Daca idea ta nu este viabila, reflecta asupra a ceea ce a mers gresit si greselile care au fost facute. Evalueaza ceea ce ai fi facut altfel. Determina modul in care vei utiliza aceste lectii "greu de învatat" mai bine in viitoarele tale escapade antreprenoriale. Esecul este inevitabil, dar un antreprenor adevarat va depasi orice obstacol.



Tags: antreprenori tinericoncentrarestrategie de businessobtinere investitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]