Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 trucuri care iti vor transforma startul in afaceri in realitate

de Adrioaie Ruxandra 11 Apr. 2014 2549
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un antreprenor ar trebui sa aiba foarte multe idei bune in ceea ce priveste deschiderea afacerii. Ideile sunt analizate si discutate, pana cand ajung sa devina realitate.

Iata 10 trucuri care te vor ajuta sa iti realizezi startul in afaceri:
 
1) Ce inseamna diferenta?
Trebuie sa stii ce anume face ca produsul tau sa fie diferit de produsele altor competitori. Autenticitatea este un criteriu “natural” de selectie care te va face sa fii mai bine sau mai slab vazut in ochii celor interesati de produsele tale.
 
2) Ai fi interesat de propriul produs?
Produsul tau poate atrage atentia cuiva, poate fi util cuiva? Daca nu poti raspunde la aceste intrebari, nu te astepta ca cineva sa cumpere ceva ce este complet inutil.
 
3) Foloseste cuvinte clare si cu impact.
Nu este cazul sa spui “E un fel de….”. Nu trebuie sa lasi dubiul sa intervina intre tine si finantator. Foloseste exact cuvintele care pun punctul pe i.  Daca ideea ta nu va captiva pe nimeni, cu atat mai putin va deveni valida in mintea ta.
 
4) Fa-ti temele. Daca ai avut primul ideea afacerii sau participi la o competitie stransa intre antreprenori, fa cercetare in domeniu, mergi la conferinte, cere sfaturile expertilor si gaseste-ti ghidul care sa te indrume. Nu ai vrea ca altcineva sa-ti descopere ideea inainte ca tu sa ti-o fi finantat deja, facand-o practic sa-ti apartina cu totul.
 
5) Fa-ti din nou temele. Chiar daca nimeni nu stie care este ideea ta, cineva s-ar putea sa o descopere. Analizeaza-ti competitorii. Intreaba-te daca oamenii ar cheltui timp sau bani pentru produsele tale.
 
6) Clarifica-ti clientela-tinta. Nu poti sa afirmi ca “oricine”  iti poate achizitiona produsele, trebuie sa alegi o clientela specifica  domeniului tau. Se vor razgandi oamenii in privinta produselor pe care le vor in favoarea produselor tale? Ce fel de oameni vor intr-adevar ceea ce le oferi tu?
 
7) Stabileste-ti resursele. De ce anume ai nevoie pentru a crea un startup? De ce anume depinde ca tu sa iti poti deschide afacerea? Te-ai putea descurca singur sau lucrurile ar functiona mai bine in cadrul unei echipe? Cati bani ai fi dispus sa investesti ca ideea ta sa prinda aripi? Ce fel de oameni sa alcatuiasca echipa ta? Nu este usor sa raspunzi la aceste intrebari, de aceea indicat este sa ceri sfaturile expertilor.
 
8) Creeaza un prototip. Daca vei crea un servciu, prototipul tau poate fi harta nevoilor clientului tau. Daca nu poti crea un prototip, macar concepe o harta a produsului in format digital.
 
9) Stabileste pozitia. Niciun plan nu functioneaza fara analiza financiara. Ar trebui sa fii capabil sa estimezi viitoarele profituri. Cere ajutorul, daca ai nevoie. O analiza financiara slaba poate sa distruga cea mai buna idee.
 
10) Scrie-ti un plan. Planul reprezinta linia dinaintea  careia tu o sa scoti rezultatele finale. Flexibilitatea este o variabila importanta in planul afacerii tale.
 
Afacerile pot avea succes sau pot esua, ideea este sa incerci inainte sa renunti.
 
Sursa: www.entrepreneur.com
 


Tags: afaceriafaceristart in afaceriprofituri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]