Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori

de Anca Raileanu 22 Mar. 2016 2739
4.58 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Majoritatea antreprenorilor sunt familiarizati cu procentul ridicol de mare de intreprinderi mici care vor esua in primii doi ani.

Proprietarii de afaceri care au supravietuit iti vor spune ca succesul nu a venit doar din pasiune pura. A fost nevoie de multa munca si in cele mai multe cazuri nu s-a intamplat nimic peste noapte.

Iata 2 dintre cele mai frecvente greseli pe care am obsevat ca antreprenorii incepatori le fac cu o consecventa alarmanta.

1. Incearca sa faca totul de unul singur ca sa economiseasca bani.

Daca incerci sa faci TOTUL de unul singur, nu numai ca o sa te prabusesti, ci si afacerea o sa aiba de suferit, pentru ca nu aduci suficienta expertiza in fiecare domeniu. Timpul tau inseamna bani.

Gandeste-te unde exact trebuie tu insuti sa iti investesti energia. Ar trebui sa te ocupi de dezvoltarea si perfectionarea continutului, produselor si serviciilor, de cultivarea relatiilor cu clientii importanti si actionarii, dezvoltarea credibilitatii in cadrul industriei din care face parte afacerea ta? Nimeni nu poate face asta pentru tine.

Acestea fiind spuse, altii pot sa-ti dezvolte pagina de internet, sa se ocupe de relatiile cu publicul, sa creeze sabloane pentru buletinul informativ, sa faca printuri si fotocopii si sa se ocupe de alte treburi administrative.

Sfat: Cheia succesului este identificarea lucrurilor pe care sa le externalizezi si pe cele care nu. O buna regula intuitiva este ca daca o abilitate nu face parte din competentele de baza ale afacerii tale, ai putina expertiza in acea zona, consuma mult timp si sunt multi furnizori care pot sa iti ofere serviciul pentru un cost rezonabil, ia in considerare externalizarea.

2. Se bazeaza pe ipoteze exagerat de optimiste
Cand realizeaza planul de afaceri. Vad atat de multi antreprenori incepatori care cad in aceasta capcana! Ei au o idee foarte buna si isi conving prietenii si familia ca va fi usor sa faca bani din ea.

Se arunca cu capul inainte doar pentru a realiza ca au neglijat cateva detalii care nu sunt chiar asa de neglijabile sau ca ipotezele lor au fost prea optimiste in anumite domenii, iar afacerea lor ajunge intr-un timp foarte scurt sa atarne de un singur fir.

Fii sincer cu tine insuti. Nu cumva subestimezi timpul necesar pentru a atrage primul client? Nu cumva supraestimezi cererea pentru produsul tau? iti asumi risc zero asigurandu-te ca te-ai gandit la tot ce-ar putea merge prost?

Sfat: Gaseste trei pana la cinci persoane complet obiective (care sa nu fie rude sau prieteni) si roaga-le sa joace rolul de avocat al diavolului pentru a te ajuta sa identifici punctele slabe, apoi ia masuri pentru a le imbunatati.



Tags: afaceriantreprenoriantreprenori incepatoriafaceregreseli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]