Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 greseli in punerea in aplicare a ideilor noastre de afaceri

de Maria Nicutar 25 Nov. 2011 3141
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri din prezent sunt mai greu de pus in aplicare si datorita competitiei acerbe din mediul business. Au ramas putine nise neacoperite si acest lucru ne face sa inventam noi nise cu noi dorinte, noi nevoie pe care sa le punem monopol, in domeniul carora sa detinem suprematia.

Iata 3 mari greseli usor de evitat de catre cei care doresc sa isi puna in aplicare ideile de afaceri:

1. O greseala majora pentru cei care doresc sa isi puna in aplicare ideile de afaceri sta in cercetarea defectuoasa a audientei tinta. Multi ies pe piata cu produse excelente, cu servicii de o calitate imbatabila si, totusi, nu reusesc sa isi aduca ideile de afaceri in stadiul in care pot fi numite afaceri profitabile, afaceri de succes.

Problema poate veni din directia lipsei de cercetare a audientei tinta. Stiti cui se adreseaza produsele dvs? Ce varsta au consumatorii ideali, ce categorie sociala ocupa, ce venituri au, ce preturi sunt gata sa plateasca, cum ajungeti la ei, ce doresc de la dvs, care sunt motivele pentru care achizitioneaza produsele din portofoliul dvs samd?

In functie de aceste raspunsuri si inca multe altele, veti sti ce mesaj sa transmiteti, in ce medii, cu ce frecventa si cand anume.

2. O alta greseala sta in lipsa de cercetare a competitiei. Unul dintre cele mai mari secrete in afaceri sta in diferentiere. Am spus-o de mii de ori si o repetam pana cand aceasta informatie va fi total absorbita. Este nevoie de mai mult efort sa copiati ce vedeti in tabara competitiei decat sa veniti cu idei noi, cu idei originale, cu idei creative.

Diferentiati-va, insa in primul rand trebuie sa stiti fata de ce anume va diferentiati. Stabiliti cine sunt competitorii dvs, ce produse si servicii detin in portofoliile lor, cum se achita de sarcini, pe ce pun accentul, ce angajati au, ce planuri de viitor detin samd.

3. O ultima greseala sta in lipsa potentialului de dezvoltare. Inca de la bun inceput trebuie sa detineti o viziunea in functie de care sa va ghidati in cresterea afacerilor dvs. Aveti nevoie de bune abilitati pentru a identifica ideile de afaceri cu potential de dezvoltare si pentru a le reconfigura pe cele viabile si fara sanse mari de dezvoltare. Dezvoltarea este si ea una dintre cheile care deschid usa catre succes palpabil, catre profit stabil.


Tags: idei de afaceriidei afaceriafacerigreseli afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]