Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi privind inceperea unei afaceri cu prietenii

de Alexandra Popescu 20 Aug. 2014 2987
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indiferent ca intri in afaceri alaturi de membrii familiei tale sau de prieteni, dinamica detinerii si operarii unei afaceri mici in parteneriat cu alte persoane poate pune presiune foarte mare asupra relatiilor.

Pentru aceasta, ai nevoie sa stabilesti un set de reguli inainte sa incepi afacerea. Iata trei sfaturi care te vor ajuta sa incepi o afacere de succes cu prietenii si sa mentii, in acelasi timp, relatiile personale cu acestia.

Comunicarea frecventa

Stabilirea unor reguli in ceea ce priveste frecventa si modul de comunicare dintre parteneri este axa centrala a lucrului cu prietenii. Simplul fapt ca aveti o pasiune pentru afacerea respectiva nu inseamna ca aveti si aceeasi perspectiva cu privire la fiecare decizie care va trebui luata. Vorbind din timp despre eventualele probleme, puteti sa ajungeti la un acord comun.  Aceasta practi va poate intari atat relatia de prietenie, cat si colaborarea de afaceri. Pe de alta parte, ambiguitatea poate implementa fisuri in aceste relatii si poate fi o mare problema. Programeaza regulat discutii oneste si deschise, acestea fiind o parte esentiala a parteneriatelor de succes.

Fii concis atunci cand definesti rolurile si responsabilitatile

In timp ce delimitarea rolurilor si responsabilitatilor este esentiala, aceasta nu este suficienta. Asa cum afacerile cresc si evolueaza, la fel se intampla si cu rolurile partenerilor. Conversatiile frecvente sunt necesare pentru a mentine rolurile bine definite. Incearca sa revii periodic la redefinirea responsabilitatilor, avantajul fiind si evidentierea posibilelor domenii in care rolurile partenerilor pot fi intersanjabile. Afacerile care au domenii manageriate ca insule separate sunt mult mai predispuse la a suferi pierderi  in situatii dificile, cum ar fi o boala a unuia dintre parteneri, decat afacerile care prezinta mai multe cai pentru a finaliza sarcinile esentiale.

Accepta ca va trebui sa pui binele afacerii mai presus decat relatiile personale

Partenerii trebuie sa ia uneori decizii pentru binele afacerii, dar care ar putea fi in detrimentul unuia dintre parteneri. Ego-urile trebuie tinute uneori sub control, pentru ca afacerea sa prospere. Reusita acestui plan va face ca succesul afacerii sa fie mai puternic.

Investind  timp si rabdare in relatia cu prietenii poti aduce beneficii atat afacerii, cat si voua ca parteneri, ceea ce se va traduce intr-un succes pe termen lung.


Tags: antreprenori incepatorimanagementparteneriate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]