Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 greseli legate de bani in start-up-ul afacerilor dvs

de Maria Nicutar 29 Nov. 2011 3577
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Greselile ne costa mult si nu ne permitam sa dam gres cu visurile noastre. Visam sa detinem afaceri profitabile, afaceri sigure, afaceri banoase timp indelungat. Uneori visam prea mult si uitam sa coboram cu picioarele pe pamant, un pamant populat de competitie care abia asteapta sa facem un pas gresit.

Iata 4 greseli pe care multi antreprenori le comit atunci cand vine vorba de bani, in demararea si administrarea afacerilor lor:

1. Nu alocam un buget separat pentru taxe, pentru marketing, pentru advertising. Multi nu iau in calcul aceste necesitati la calibrul lor real si subestimeaza cu mult nivelul cheltuielilor in aceasta zona. Trebuie sa fiti constient inca de la bun inceput de existenta taxelor pe care demararea si administrarea afacerilor dvs le presupun.

2. Cumparam in loc sa inchiriem. Multi antreprenori se vad deja cu profiturile in buzunar si achizitioneaza locatii in loc sa le inchirieze, achizitioneaza echipament, instrumente pe care ar fi putut sa le inchirieze si is compromit viitorul afacerilor pe care le detin. Nu uitati ca recomandarile expertilor ne spun sa initiem afaceri in ritm gradual, treptat, pana cand stim sigur ca se obtine profit intr-o baza stabila. Doar in acest punct ne putem avanta mai puternic si sa investim mai multi bani in afaceri verificate, testare, sigure, care nu impun riscuri majore.

3. Cheltuim prea mult pentru demararea afacerilor si nu mai avem apoi finantele necesare pentru administrarea afacerilor. Multi incearca sa isi puna in aplicare ideile de afaceri cu tot avantul, cu multe resurse si apoi raman fara bani pe drum. Este una dintre cele mai comune greseli legate de gestiunea financiara si ea duce, in mod inevitabil, tot la faliment.

4. Deschidem cu mare pompa intr-o locatie de care nici macar nu avem nevoie. Multi antreprenori se vad deja pasind din masini luxoase, cu 3 telefoane dupa ei, incarcati de gadgeturi de care nu au nevoie cu adevarat si pasind intr-o locatie de cinci stele. Multi nu au nevoie de o locatie inca. Incercati sa va demarati, acolo unde este posibil, afacerile de la domiciliul personal, inchiriati depozite si ateliere pe strazi mai marginase. Aceasta regula se preteaza mai ales acelor antreprenori care nu necesita o locatie care sa fie vizitata de clienti.

Detineti un magazin online cu vanzare de produse cosmetice? Puteti sa lucrati de la domiciliul personal si sa livrati produsele direct de la depozitele producatorilor. Nu aveti intotdeauna nevoie de locatii si intotdeauna va puteti muta intr-un mai mare, mai luxoasa, de indata ce inregistrati profituri solide, stabile, fara fluctuatii mari neavantajoase.


Tags: afaceriafaceri profitabilestart-up afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]