Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lectii valoroase pentru viitori antreprenori!

de Victor Oancea 30 Mai. 2014 2382
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oamenii de afaceri au enorm de mult de invatat, fara oprire si fara exceptie. Antreprenorii care isi inceteaza cursul de educatie isi inceteaza cursul de imbogatire.

Nu mai este nevoie sa reamintim si noi, insa o vom face, pentru cei care neglijeaza aceasta regula de aur: Cei mai bogati oameni din lume sunt cei informati. Informatia reprezinta cea mai valoroasa posesie in prezent.

Cum asa? Informatia potrivita, la momentul potrivit, poate valora mai mult decat 200 de salarii la un loc. Poate deveni baza unei investitii care sa iti asigure un flux continuu de profituri superbe.

Iata si cele 4 lectii valoroase pentru viitori antreprenori:

1. Vei avea responsabilitati uriase. In consecinta, nu intra in mediul business daca nu ai nervi de otel.

Foarte multi antreprenori realizeaza ca start-ul unei afaceri presupune o serie larga de sarcini si responsabilitati mai presante decat s-ar fi asteptat. In primul rand, suntem responsabili pentru timpul pe care il petrecem pentru a ridica o afacere prospera. Timpul nu ni-l da nimeni inapoi.

Apoi sunt banii pe care ii imprumutam si pe care trebuie sa ii returnam impreuna cu dobanzi. Mai sunt oamenii pe care ii angajam si al caror viitor profesional depinde de deciziile noastre si de calitatea stilului de management pe care il detinem.

Acesta este doar inceputul!

2. Nu lua nimic la modul personal! Nimeni nu are nimic cu tine si cu afacerea ta. Nu iti blesteama nimeni strategiile de marketing si nu incearca nimeni, in mod voit, sa iti puna piedica cu noile campanii de branding.

Daca nu functioneaza cum trebuie, singurul lucru spre care sa privesti este propria echipa de profesionisti si catre competentele acestora. Nu lua nimic ca atac la persoana. Cu totii avem afaceri si dorim sa le vedem in pragul prosperitatii.

3. Nu ti se datoreaza nimic, nimeni nu este responsabil pentru succesul si fericirea ta, nimeni nu te va ajuta doar pentru ca ai nevoie. Vei primi ajutor pentru ca ai oferit ajutor la momentul potrivit, cand altii au avut nevoie.

Nu vei avea succes cu noile produse doar pentru ca iti doresti acest lucru. Vor trece testul asa cum il vor trece si restul produselor.

4. Vei fi platit cu aceeasi moneda pentru toate deciziile pe care le iei si nu uita ca viata este un continuu joc de boomerang. Iti amintesti de investitorii pe care i-ai eliminat din afacerea ta pentru ca doreau sa ia prea multe decizii? Se poate sa depinzi de ei in viitor.

Iti amintesti de fostii tai sefi din a caror companie ai plecat fara sa spui buna ziua. Este posibil sa te intalnesti cu ei peste cativa ani, cand te asteptai mai putin.

Iti amintesti de anii in care ai fi putut termina un curs de specializare si nu ai facut-o? Lipsa cunostintelor se va intoarca impotriva ta.



sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceri de successucces in afacerilectii de afacerilectii antreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Abilitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti succes in afaceri

de Camelia Diaconu
10 Ian 2020
Indiferent de domeniul ales, orice antreprenor care isi doreste sa porneasca o afacere pe cont propriu, are nevoie sa stie ca exista cateva abilitati...

3 reguli de aur pentru afaceri de succes in 2018

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Chiar daca orice nou drum in business contine si obstacole, anumite elemente care lipsesc risca sa inchida afacerea inainte de a fi cunoscut macar un...

Cum sa incepi afaceri de succes in spatii protejate? Interviu cu Viorel Ionescu

de Zenobia Badescu
26 Iun 2015
Agrocon BVBA este un constructor de sere integral cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu. In afara de echiparea completa pentru sere, Agrocon...

3 sfaturi pentru un start de succes in afaceri

de Magdalena Popa
28 Ian 2015
Ca lucrator in domeniul afacerilor, ai sansa sa intalnesti sute de antreprenori in fiecare an. Asa cum iti poti imagina, avem de multe ori de-a face...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]