Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari la care sa raspunzi inainte sa-ti lansezi afacerea "visurilor"

de Andrioae Ruxandra 24 Mai. 2014 2494
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Discursul "I have a dream" a fost rostit in scopul incetarii rasismului de catre activistul american Martin Luther King Jr. in data de 28 august 1963. A fost rostit in fata a 250.000 de sustinatori ai drepturilor civile, chiar langa statuia lui Lincoln. Discursul a fost rostit in cadrul marsului din Washington pentru slujbe si libertate. A fost o imagine impresionanta. Visezi sa iti deschizi propria afacere? Ziua in care vei decide sa iti creezi propria afacere reprezinta un pas important. Nu este usor de realizat si poate nu esti facut pentru asta.

 
Exista cateva motive cheie din cauza carora o afacere esueaza: lipsa experientei, capitalul insuficient, competitia mult prea ridicata si alcatuirea unui plan de afaceri care nu da rezultate.
Daca vrei sa demisionezi de la jobul tau obisnuit si sa iti deschizi propria afacere, autoevalueaza-te. Intrand in acest gen de implicare cu ochii deschisi, trebuie sa ai o pregatire completa, sa dispui de toate instrumentele pentru a reusi. In acest mod, vei trece de primul an cu succes.
 
Mai jos ai 5 intrebari-cheie la care sa raspunzi inainte sa iti lansezi "afacerea visurilor":
 
Acest lucru este intr-adevar ceea ce vreau sa fac?
 
Este atat de important sa fii complet implicat si pasionat in legatura cu tipul de afaceri pe care vrei sa-l incepi. Fii sincer total. Daca nu iti place, nu incepe afacerea.
 
Este ideea mea fezabila, apta pentru marketing si se incadreaza intr-o nisa viabila?
 
Asigura-te ca exista o piata viabla si o nisa in care poti activa cu afacerea ta si din care poti face bani. Daca nisa exista si este aglomerata de competitori, va fi dificil sa supravietuiesti. A avea succes nu functioneaza intotdeauna, asa ca fiind mic si avand o nisa care iti apartine poate fi de ajuns pentru a-ti atinge visurile.
 
Sunt capabil sa incerc?
 
Daca ai talente pe care te poti baza, merita sa incerci. Asigura-te ca stii totul despre produsul sau serviciul pe care il oferi oamenilor si despre felul in care ii poti ajuta. Devino expert si lider. Trebuie sa oferi un serviciu exceptional si unic destinat clientilor, pentru ca acestia din urma sa te poata promova la randul lor.
 
Am un plan special de afaceri, de marketing sau de vanzari?
 
A fi bun la ceea ce faci nu este suficient. Ai nevoie de un model simplu de afacere care sa iti schiteze ceea ce ai de facut, cum functioneaza, cat costa si cum poti fi gasit pe piata. Cuprinde rezultatele si declaratiile de pe urma vanzarilor reale, a marketingului si a strategiilor de social media, inclusiv investirea intr-un brand profesionist.
 
Am capitalul necesar si bani economisiti ca sa trec de primul an?
 
Cel mai important motiv din cauza caruia afacerile nu supravietuiesc primului an este ca ele sunt subcapitalizate si nu au rezerve reale de bani in timp ce se dezvolta. Stiind cat ai nevoie lunar in primele 12 luni si neavand sumele respective, ar trebui sa regandesti afacerea si sa schimbi ceva.
 
Michael Jordan spunea: "Pot accepta esecul, oricine greseste cumva. Dar nu pot accepta sa nu incerc". 
Lansarea propriei tale afaceri necesita consistenta, incercare strategica pentru a te asigura ca ai intrat in joc. Afacerile nu au nevoie de romantism, ci de profesionalism. Fa orice trebuie pentru ca afacerea sa creasca. Fii realist, acorda atentie lucrurilor care functioneaza si celor care nu si, daca iti este teama sa schimbi ceva, atunci ar trebui sa renunti.
 
Acestea sunt cateva resurse esentiale in legatura cu inceperea si functionarea afacerii, in special cu scorul obtinut in primul an. Ai nevoie de implicare 100% si dorinta de a invata si de a schimba lucruri. Daca esti gata sa faci pasul in domeniul antreprenorial si te-ai pregatit din toate punctele de vedere pentru reusita, atunci mergi mai departe.
 
Indrazneste sa visezi - este destul de placut.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriantreprenoriafacerea visurilorstart in afacerisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]