Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri de facut cand iti deschizi o firma

de Camelia Diaconu 05 Mai. 2020 6326
4.44 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unei afaceri poate fi o adevarata provocare, mai ales cand vine vorba despre birocratie. Pentru a reusi sa fii propriul sef si pentru a te asigura ca toate lucrurile merg ca pe roate, ai nevoie sa pui la punct mai multe detalii importante. Iata ce trebuie sa stii pentru a-ti contura planul de afaceri.

Ce faci la inceputul afacerii

 
 Daca te-ai decis deja care este nisa pe care vrei sa o urmezi intr-un business, atunci cu siguranta stii ca este nevoie sa iti organizezi un plan care sa iti usureze treburile, mai ales cele birocratice. Asadar, iata ce ai de facut:
 
Alege-ti forma de organizare juridica. Inca de la bun inceput trebuie sa stii daca firma ta va functiona ca o Intreprindere Individuala, Societate cu Raspundere Limitata sau vei fi Persoana Fizica Autorizata. Este important de stiut ca trebuie sa platesti taxe de infiintare, in functie de organizarea aleasa. Asigura-te ca ai in vedere toate informatiile despre inmatricularile persoanelor juridice.
 
Usureaza-ti treburile. Legislatie este destul de mare in ceea ce priveste autorizatii, taxe, plati, timp de asteptare. Asigura-te ca nu sari peste o etapa importanta a business-ului. Poti angaja o persoana autorizata care sa te ajute sa gestionezi dosarele, un consultant in legislatie si fiscalitate, care sa te indrume.
 
Gaseste-ti spatiul de lucru. Spatiul in care se va desfasura activitatea depinde in primul rand de obiectul de activitate al firmei, dar si de numarul de angajati de care vei avea nevoie. Gandeste-te daca este nevoie sa inchiriezi un spatiu de productie, unul de birouri sau un spatiu comercial. Verifica piata din punct de vedere al costurilor si programeaza-ti mai multe intalniri, pentru a te decide si pentru a lua decizia potrivita. 
 
Asigura-te ca esti dotat cu strictul necesar. Pune pe hartie lucrurile esentiale de care ai nevoie pentru buna functionare a lucrurilor. Care sunt obiectele de care ai nevoie pentru a functiona activitatea, poate scaune, birouri, calculatoare, ustensile, utilaje, etc.
Consumabilele, in functie de specificul companiei, de regula, te pot ajunge la costuri ridicate, asa ca ia-ti in calcul un buget mai mare.
 
Alege-ti oamenii. Daca deja te-ai decis si ai rezolvat celelalte aspecte, atunci este timpul sa incepi sa iti alegi oamenii cu care vei colabora. Succesul intr-o afacere este datorat intr-o mare masura oamenilor, asa ca asigura-te ca ai oameni pe care sa te poti baza oricand, in orice situatie. Formeaza-ti o echipa cu personalitati diferite, dar care au acelasi obiectiv, acela de a face lucrurile sa functioneze.
 
Promoveaza-te. Este primul pas care iti poate asigura succesul. Fii creativ, gandeste-te la un nume si un logo inspirat, care sa te ajute sa fii usor de gasit si de tinut minte. Nu uita de social media, o cale sigura de promovare, care te ajuta sa transmiti incredere si o prezenta coerenta in lumea afacerilor.


Tags: deschidere firmace faci cand iti deschizi firmadeschidere firma noua

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.44 din 5 - 24 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]