Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive frecvente pentru care start-up-urile esueaza!

de Adela Simonescu 27 Mai. 2013 3192
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce poate fi mai frustrant decat sa te entuziasmezi cu privire la noul tau start-up si apoi sa descoperi ca investitiile tale s-au dus pe apa sambetei? Ce poate fi mai dezamagitor decat sa descoperi ca toata energia si toate resursele tale au fost irosite in van si ca visul tau antreprenorial s-a transformat intr-un cosmar?

Si pe cat de dramatic este, pe atat este de real! O mare parte dintre antreprenori nu reusesc sa isi transforme planurile antreprenoriale in victorii, in afaceri profitabile timp indelungat! Si la mijloc exista motive bine intemeiate, motive serioase.

Iata o parte dintre motivele care duc la prabusirea unui start-up:

1. Nu esti sigur pe tine!
Cu totii avem indoileile noastre, insa pentru succesul unei afaceri este nevoie de multa fermitate si mult auto-control!

2. Cheltuiesti prea multi bani! Cu totii stim faptul ca pentru a ridica o afacere, ai nevoie de multi bani! Cu toate acestea, cu totii stim si faptul ca pentru ca afacerile sa nu se surpe, este nevoie de planificare, de auto-disciplina si mult auto-control!

3. Faci rabat de la aspecte esentiale, decisive pentru afacere. Spre exemplu, multi antreprenori fac rabat de la calitatea locatiei alese. Alegeti locatia in functie de ce aveti nevoie, de target-ul vostru, de profilul audientei-tinta. Nu este cazul sa faceti rabat de la calitatea locatiei si nici de la calitatea profesionistilor cu care lucrati!

4. Nu avem un plan de afaceri si facem lucrurile din mers! Fara planificare, lucrurile nu au cum sa mearga foarte bine, cel putin nu foarte mult timp!

5. Nu punem accent pe social media, prezenta online de calitate, strategii de marketing. Se poate ca de profesie sa fim contabili si sa vrem sa ne deschidem o pizzerie. Se poate sa vrem sa ne deschidem o agentie de turism sau poate o ferma de capre. Din ce in ce mai multe afaceri, de profiluri diverse, au nevoie clara de marketing, de social media, de online. Puneti accent pe aceste aspecte care pot face diferenta dintre profitabilitate si esec rapid.

6. Nu cunoastem industria in cadrul careia trebuie sa ne dezvoltam  si nu ne cunoastem nici competitorii. Nu ai cum sa dai lovitura in cadrul unei industrii si sa iti asiguri dezvoltare strategica in absenta informatiile referitoare la mersul si cerintele industriei, la competitorii tai si ofertele lor!

Desigur, nu uitati faptul ca nici cealalta extrema nu aduce niciun beneficiu. Nu pierdeti prea mut timp si prea multe resurse pentru a cunoaste totul despre concurentii dvs. Un efort justificat se poate transforma in risipa de timp si energie, bani si entuziasm!

Iata doar 6 dintre  cele mai frecvente motive care iti "asigura" toate sansele sa dai gres din prima!

Sa aveti succes si afaceri profitabile timp indelungat!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafacerestart-upesec afaceriesec afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]