Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 iluzii care trebuie uitate in primele 100 de zile ale start-up-urilor

de Alexandra Popescu 29 Aug. 2014 3060
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a construi o afacere de succes, ai nevoie de mai mult decat de o idee mareata. Ai nevoie de tehnologia potrivita, o intelegere clara a problemei pe care o rezolvi, cunoasterea peisajului competitiv si de o echipa de incredere care sa execute viziunea ta.

 
Multe afaceri sunt lansate, iar cateva luni mai tarziu realizeaza ca nu au un model de afaceri sustenabil, nu dispun de resursele potrivite sau ca au intrat pe o piata supraaglomerata. Aceste companii se naruie chiar inainte sa inceapa sa vanda.
 
In continuare sunt 7 recomandari cheie pentru a construi cu succes o afacere pentru prima data.
 
1. Trebuie sa intrebi pentru a verifica
Executi un pitch perfect, primesti un raspuns favorabil si gata. Gresit! Investitorii nu se vor trezi urmatoarea zi si imediat se vor gandi sa iti trimita un cec. Trebuie sa te impui la fata locului si sa stai in picioare in fata lor. Pune presiune pe investitor sa ia o decizie in loc sa astepti.
 
2. Orice altceva in afara de "da" inseamna "nu"
Acest lucru este valabil mai ales atunci cand vine vorba de bani, parteneri sau resurse. Este greu de acceptat, initial, in special atunci cand obtii reactii incurajatoare. Odata ce te obisnuiesti, acest lucru te va ajuta sa fii mai decisiv si mai rapid. Timpul este esenta, asa ca nu astepta sperante false.
 
3. Cele doua lucruri de care ai nevoie pentru a atinge succesul si pentru finantare sunt echipa potrivita si oportunitatea potrivita
O aplicatie rece nu este unul dintre aceste lucruri. Este mai mult despre capacitatea de a construi un produs mare intr-o piata care este pregatita pentru el.
 
4. Atunci cand un investitor spune "nu", dar "nu este din cauza echipei", in 99% din cazuri echipa este motivul
Ai putea crede ca este aplicatia sau produsul, dar, cel mai probabil, cauza este echipa ta. Investitorul nu este sigur ca aceasta va face treaba, dar este politicos. Daca auzi "nu", atunci trebuie sa reevaluezi echipa si sa faci schimbari urgent pentru a atinge succesul.
 
5. Nu-ti fie teama sa pivotezi, insa teme-te sa te pivotezi pe tine
Calatoria de inceput este un proces de invatare. Afli ce functioneaza si ce nu si unde se afla oportunitatile reale. S-ar putea sa decizi sa mergi intr-o directie cu totul diferita. Pivotarea iti poate oferi mai multe oportunitati, insa nu rezolva toate problemele. Munca este grea si trebuie sa fii pregatit.
 
6. Foile de calcul nu printeaza bani
Banii nu cresc in copaci. Singurul lucru sigur despre prognoze este ca sunt intotdeauna gresite. Cu cat mai repede te vei pune de acord cu acest adevar, cu atat iti va fi mai usor. Concentreaza-te pe executie, nu pe foaia de calcul.
 
7. Evita capcana de a angaja pe cineva pentru a-ti rezolva problemele
In primele zile ale afacerii vei fi invadat de antreprenori care vor sa te ajute la dezvoltare, marketing, colectare de fonduri, recrutare si multe altele. Nu-ti pierde timpul si, mai ales, nu-l pierde explicand afacerea ta. Ei vor epuiza resurse pretioase in numerar cu mult prea dese rezultate dezamagitoare.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceristart in afaceristart-upinitiere afacereantreprenoriafacere de successfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]